Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι θα δώσουμε βάσεις στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα λύση για το χρέος

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γερμανοί εγκαταλείπουν τη βάση του Ιντσιρλίκ και ψάχνουν εναλλακτική στην Ελλάδα, μετέδωσε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του το Star Channel. Όπως πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός, δημοσιεύματα θέλουν την ελληνική πλευρά να διαπραγματεύεται σκληρά τα αμερικανικά αιτήματα, βάζοντας στο τραπέζι και το θέμα του χρέους.
Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Ηλίας Παπανικολάου, «οι Γερμανοί έχουν τελειώσει ουσιαστικά με το Ιντσιρλίκ όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους.
»Να θυμίσουμε ότι το Ιντσιρλίκ έμεινε 3 μέρες χωρίς ρεύμα μέσα στο πραξικόπημα, ότι ο διοικητής της βάσης ήταν φανατικός Γκιουλενιστής με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρώτο 24ωρο, και μάλιστα όπως λέει και ο αστικός μύθος, από εκεί ξεκίνησαν και χάθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πάνω από 10 επιθετικά ελικόπτερα των Τούρκων». 

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;
«Εμείς έχουμε τις νατοϊκές βάσεις στο Άκτιο και στη Σούδα. Εξυπηρετούν ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις κυρίως αναγνώρισης.
»Αυτό που ζητάνε όμως Αμερικανοί και Γερμανοί είναι άλλο, καθώς έχουν βάλει στο μάτι την Λάρισα για προφανείς στρατηγικούς λόγους (την 110 πτέρυγα μάχης που εδρεύει εκεί) και ζητούν μια βάση που θα επιχειρεί κατά του ISIS.
»Δεν είναι ανάγκη να πούμε ότι μια βάση που επιχειρεί κατά του ISIS, βάζει την χώρα που την φιλοξενεί στο κόκκινο στα θέματα τρομοκρατίας.
»Tα Tornados που έχουν στη διάθεση τους οι Γερμανοί και θέλουν να φιλοξενηθούν στη Λάρισα –αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο- είναι αεροπλάνα αναγνωριστικά.
»Πετάνε εδώ και ένα χρόνο περίπου πάνω από τις δυνάμεις του ISIS, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες στο συνασπισμό των χωρών κατά των Τζιχαντιστών» τόνισε ο Ηλίας Παπανικολάου, καταλήγοντας πως:
Όλο αυτό έχει προκαλέσει «τρομερή αμηχανία στους Τούρκους, η οποία εκφράζεται στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία είναι 100% ελεγχόμενα από τον Ερντογάν.
»Αναρωτιούνται λοιπόν αν εμείς θα βάλουμε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, αν εμείς δηλαδή θα κάνουμε μια συναλλαγή που θα λέει ότι παίρνουμε το ρίσκο να φιλοξενήσουμε στη Λάρισα επιχειρήσεις κατά του ISIS, αλλά θέλουμε από εσάς ρύθμιση ή κούρεμα του χρέους.
»Όσο κι αν ατό περιλαμβάνει μια δημοσιογραφική αφέλεια στη σύλληψη του, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι όταν φιλοξενείς μια στρατιωτική βάση ξένης δύναμης, η σχέση σου μαζί τους συσφίγγεται σε περισσότερο και καλύτερο βαθμό απ΄ότι ήταν μέχρι τώρα».
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: