Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα αφαιρεί από το Δήμαρχο Χιμάρας την ελληνική υπηκοότητα

«Τα τελευταία χρόνια της θητείας του στο Δήμο Χειμάρρας, ο Γκιέργκι Γκόρο, Δήμαρχος Χειμάρρας, ουκ ολίγες φορές παρενέβη σε αποφάσεις και ενέργειες που έπληξαν καίρια τα συμφέροντα ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας είτε πρόκειται για
εθνικά, ιδιοκτησιακά, κοινοτικά ή θρησκευτικά δικαιώματα. Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του για την ισοπέδωση του ναού του Αγίου Αθανασίου (φωτό) και για την ισοπέδωση 18 κατοικιών στο κέντρο της κωμόπολης. Σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ο κ. Γκόρος έχει επιδοθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο περιουσιακής αποψίλωσης των συμπατριωτών του»,


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή αποτελεί πράξη παραδειγματισμού για τους Έλληνες πολίτες που σφετερίζονται την ελληνική ιδέα και πράττουν κατά των συμφερόντων της Ελλάδας.
«Είναι κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελληνικής Πολιτείας να αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια των πολιτών, όταν εκείνοι με τις ενέργειές και τις πράξεις τους διαβάλλουν το ελληνικό έθνος.
Η απόφαση έχει υπογραφεί, ήδη, από τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο ΣΚουρλέτη και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ).
(Σημείωση: Είχε αποδοθεί στο Γκιέργκι Γκόρο η ελληνική ιθαγένεια, λόγω της ελληνικής καταγωγής του)

Δεν υπάρχουν σχόλια: