Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ S-400 «ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!

Το οικονομικό είναι τώρα το θέμα που «κολάει» προς το πάρων, ισχυρίζονται οι Τούρκοι, για να προμηθευτούν από την Ρωσία τους πυραύλους S-400.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας παραγωγής των πυραύλων, Rosteh, ο Sergey Çemezov, ανέφερε ότι έχουν περατωθεί όλες οι τεχνικές διαπραγματεύσεις των δυο χωρών για την πώληση των S-400 αλλά τώρα πρέπει να λυθεί και το οικονομικό πρόβλημα.


Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος διευθυντής της Rosteh τόνισε ότι δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για το οικονομικό ζήτημα μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και έτσι το θέμα έχει κολλήσει σε αυτό το σημείο.
Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να ανοίξει πίστωση η Ρωσία έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αγορά των πύραυλων, αλλά για το θέμα αυτό θα πρέπει να ληφθεί «ειδική», όπως τονίζεται, απόφαση από την ρωσική κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση.
Παράλληλα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για την συμπαραγωγή πέμπτης γενιάς πολεμικών αεροσκαφών.
ΠΗΓΗ www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: