Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Μυστήριο με την Αφρικανή που προκάλεσε φθορές στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κίνητρα μιας Αφρικανής επισκέπτριας του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών της Βεργίνας, η οποία ψέκασε με ένα περίεργο υγρό 10 επιτύμβιες στήλες  και τους προκάλεσε φθορές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «vima.gr», η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τη γυναίκα σε όλη την επικράτεια.


Στις 10 Μαΐου του 2017, η γυναίκα – η ηλικία της οποίας υπολογίζεται ότι είναι άνω των 60 ετών- εισήλθε στο μουσείο έχοντας στην κατοχή της ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους και τους φρουρούς του χώρου.




Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ψέκασε με  άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών , δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα.

Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό αρκετές ενημερωτικές επιγραφές και φωτογραφίες του χώρου.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου αντελήφθησαν τις φθορές ανέτρεξαν στο υλικό από τις κάμερες και έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν τη γυναίκα που προκάλεσε τις φθορές.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα φορούσε τουρμπάνι και κελεμπία. Οι αρχές αναζητούν τώρα τη γυναίκα, φοβούμενες ότι θα επιχειρήσει να προκαλέσει φθορές και σε άλλα ελληνικά μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: