Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για πόλεμο – Θα αγοράσει επιθετικά όπλα για πρώτη φορά μετά το Β΄Παγκόσμιο

Το ενδεχόμενο αγοράς επιθετικών όπλων εξετάζει το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας. Αν τελικά υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον νέο υπουργό Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα πρότειναν το Μάρτιο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες ονομάζονται Δυνάμεις Αυτοάμυνας, να έχουν τη δυνατότητα να επιτίθενται σε εχθρικές βάσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η πρόταση ήρθε μετά από τις δοκιμές πυραύλων που επιχειρεί η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nikkei, η απόφαση του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το αν θα αγοράσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα συμπεριληφθεί στις στρατηγικές στρατιωτικής πολιτικής, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος του αμυντικού προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Μέχρι στιγμής η Ιαπωνία βασιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προστασία από επιθέσεις, αλλά η κινητικότητα της Πιονγιάνγκ σε σχέση με τις δοκιμές πυραύλων έχει προκαλέσει νευρικότητα και ανησυχία σε όλη την περιοχή.
ΠΗΓΗ TRIBUNE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: