Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κιμ στοχοποίησε Αθήνα και Σούδα λόγω ΝΑΤΟ – Φόβος και τρόμος! Μέσα στο βεληνεκές του πυραύλου «Άρης-14»

Φόβος και τρόμος έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη από τις τελευταίες δοκιμές των πυραύλων του Κιμ Γιονγκ Ουν.Μάλιστα από ότι φαίνεται οι πύραυλοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στόχους των Αμερικανών ακόμα και στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα και στην Ελλάδα.
Το όνομα αυτού είναι Hwasong-14 που στα ελληνικά σημαίνει «Άρης-14». Πρόκειται για το τελευταίο πυραυλικό επίτευγμα των επιστημόνων στη Βόρεια Κορέα και στους Αμερικανούς είναι γνωστός με το κωδικό ΚΝ-20.
Είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από κινητή πλατφόρμα, κάτι που τον καθιστά πολύ δύσκολο να εντοπιστεί γρήγορα. Η παρθενική του εκτόξευση έγινε στις 4 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο μιας πρόκλησης της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ, που την ημέρα αυτή γιορτάζουν την ημέρα ανεξαρτησίας τους.

Η εκτόξευση εκείνη, σύμφωνα με τους Κορεάτες, έφτασε στα 933 χιλιόμετρα ανατολικά μέσα στην Ιαπωνική Θάλασσα και σε ύψος άγγιξε τα 2802 χιλιόμετρα, μέσα σε μια διάρκεια πτήσης 39 λεπτών.Πληροφορίες newsbeast.gr
Το ανησυχητικό είναι πως, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγαλύτερη απόσταση στην οποία ο πύραυλος αυτός φτάνει είναι στα 10.400 χιλιόμετρα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την περιστροφή τής γης, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές βάζει μέσα στην εμβέλεια του πυραύλου την Αλάσκα και την Χαβάη.
Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως ο πύραυλος αυτός φτάνει άνετα και μέχρι την Ευρώπη, αν σε θεωρητικό σενάριο ο Κιμ θελήσει να πλήξει και αμερικανικές υποδομές στην γηραιά ήπειρο.
Η απόσταση από τα πεδία δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ μέχρι την Αθήνα για παράδειγμα είναι γύρω στα 8.500 χιλιόμετρα, κάτι που την βάζει με άνεση στο βεληνεκές.fv7xav1a
Αυτό που έχει διαφύγει ενδεχομένως της προσοχής πολλών αναλυτών, σύμφωνα με τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κ. Κώστα Γρίβα, είναι το γεγονός πως «αν πράγματι η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να βάλει μικρές πυρηνικές κεφαλές σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη (σ.σ. με εξαίρεση την Ρωσία) δεν διαθέτει συστήματα για να αναχαιτίσουν ένα πύραυλο αυτού του είδους. Τέτοια συστήματα μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν, κάτι που σημαίνει, πως σε υποθετικό σενάριο που η Βόρεια Κορέα θελήσει να πλήξει τις Αμερικανικές υποδομές στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα την Σούδα, δεν υπάρχει τρόπος από τους Ευρωπαίους να αμυνθούν.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ : Η AΠΟΣΤΑΣΗ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 31 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ S-300 . OSO KAI AN ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ- ΑΡΚΕΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: