Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Φρενίτιδα στη Σιβηρία: Τεράστια φωσφορίζουσα μπάλα εμφανίστηκε στον ουρανό - Η εξήγηση του ρωσικού στρατού

Ένα μοναδικό -και συνάμα τρομακτικό για πολλούς - θέαμα είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν στον σκοτεινό ουρανό, οι κάτοικοι της Σιβηρίας στη Ρωσία. Μια τεράστια, φωσφορίζουσα ιπτάμενη μπάλα, εμφανίστηκε ψηλά, και άνθρωποι από σημεία που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους, άρχισαν να αναφέρουν, άλλοι με τρόμο κι άλλοι με θαυμασμό, το πρωτοφανές φαινόμενο.







Οι αρχές, λίγες ώρες αργότερα, έδωσαν την εξήγησή τους, κι ενώ προηγήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, φρενίτιδα από τους Σιβηριανούς: Πρόκειται για οπτικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε λόγω της δοκιμής του υπερατλαντικού βαλλιστικού πυραύλου Topol-M, λίγες ώρες νωρίτερα.



Φωτογραφίες χρηστών του twitter και του instagram:







Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk  στη βορειοδυτική Ρωσία, και εξαιτίας αυτού προκλήθηκε το μυστήριο που βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο των πολιτών...

1 σχόλιο:

Hera είπε...

Είχα δει κατι τετοιο στον δυτικό ουρανό στις 5 Ιουλίου 1969, πανω απο τα παράλια της Τροιζήνας, κοιτωντας απο τη μερια του Σαρωνικού.