Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ο μαύρος θάνατος ξεπηδά από την Μαδαγασκάρη.

Κομόρες, Αιθιοπία, Κένυα, Μαυρίκιος, Μοζαμβικη Οι Σεϋχέλλες και η νότιο Αφρική μαζί και η Τανζανία έχουν προειδοποιηθεί για επιδημία πανώλης
Η διάδοση της επιδημίας προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη είναι πολύ πιο σοβαρή αυτή τη φορά από ότι την προηγούμενη τώρα η πανούκλα έχει πάρει πνευμονική μορφή τα συμπτώματα της είναι ξαφνικός πυρετός, πονοκέφαλος, πόνους στο σώμα, ναυτία, και εμετό.
Ο αιτιολογικός παράγοντας υπάρχει στον αέρα και εξαπλώνεται μέσω βήχα και φτέρνισμα. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι τον 13ο και 14ο αιώνα η πνευμονική πανούκλα είχε γίνει η πιο τρομερή στην ιστορία είναι γνωστή ως μαύρος θάνατος όπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στην Ευρώπη.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η επιδημία θα εξαπλωθεί δια θαλάσσης και αέρα Προς το παρόν 124 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.300 έχουν μολυνθεί και οι γιατροί λένε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Ο καθηγητής της μικροβιολογίας και ανοσολογίας Ashok Chopra από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, δήλωσε ότι η επιδημία δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά της και αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα θα εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα.
Στη Μαδαγασκάρη έχει πάει και η διεθνή ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της ερυθράς ημισελήνου και βοηθούν τις υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπισή της επιδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: