Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μπαράζ αιτήσεων με την επωνυμία «Τουρκικός» ετοιμάζουν σύλλογοι σε όλη τη Θράκη

Τις "πύλες" της Θράκης για τους Τούρκους άνοιξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη και νέα καταστατικά, προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά» αφού ο νόμος πλέον θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα.
Όπως μεταδίδει το evros-news, επικεφαλής σε αυτή την κίνηση είναι άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που είναι γνωστό για την ανθελληνική του δράση. Ωστόσο, η Τουρκία δεν θα περιοριστεί στην στενή γεωγραφική ενότητα της Θράκης, αλλά παρόμοιες οργανώσεις θα "ξεφυτρώσουν" και στα Δωδεκάνησα, σε Κω και Ρόδο, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε. Αν και η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται ξεκάθαρα σε μουσουλμανική μειονότητα, το επόμενο «βήμα» στον σχεδιασμό των Τούρκων θα είναι να θέσουν θέμα αναγνώρισης πλέον τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.

Όλα αυτά, την στιγμή που μειονοτικές" οργανώσεις προσέφυγαν στην Σύνοδο της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία στις 11-22 Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την Ελλάδα ως χώρα που παραβιάζονται συστηματικά ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» και του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου και της Κω», κατήγγειλαν την ύπαρξή του εκλογικού πλαφόν του 3% που παρεμποδίζει, όπως είπαν, την αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκικής μειονότητας.
Θυμίζουμε ορισμένες θέσεις των "μειονοτικών":
«Οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς οι Ελληνικές Αρχές απέτυχαν να τακτοποιήσουν και να φέρουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον τζαμιών, ένας βοηθός του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης απήχθη, ο εκλεγμένος Μουφτής δέχθηκε απειλές για την ζωή του, γουρουνοκεφαλή πετάχτηκε έξω από τα σεμινάρια Κορανίου, το αυτοκίνητο ενός μειονοτικού δημοσιογράφου κάηκε, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ΚΙΕΦ έγινε διάρρηξη και το πιο θλιβερό έκλεψαν το αυτοκίνητο στο οποίο είχε χάσει την ζωή του σε ένα ύποπτο ατύχημα ο Ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος το 1995, ένα συνέδριο που οργανώθηκε  από το Κόμμα της Τουρκικής Μειονότητας στην Αθήνα έγινε στόχος των μελών της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η Μειονότητα.
Αυτές οι επιθέσεις υποδεικνύουν ότι αυτά τα κηρύγματα μίσους και συκοφαντίας στοχοποιούν την εθνική τουρκική ταυτότητα της Μειονότητας και τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά της.
«Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης καλεί τον ΟΑΣΕ και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να καλέσουν την Ελλάδα να σταματήσει άμεσα τις διακρίσεις που στοχοποιούν την Τουρκική Μειονότητα, να παρακολουθούν τη νομική διαδικασία στην Ελλάδα και καλούμε την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη της ιστορικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελληνική επικράτεια που διαμένει στη Δυτική Θράκη πριν η Δυτική Θράκη περιέλθει στην Ελλάδα και πριν από την Συνθήκη της Λωζάννης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: