Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η πτώση UFO στο Kecksburg των ΗΠΑ το 1965!

Στις 9 Δεκεμβρίου 1965, μια μεγάλη πύρινη σφαίρα έγινε αντιληπτή στον ουρανό τουλάχιστον 6 πολιτειών των ΗΠΑ και στο Οντάριο του Καναδά. Το πύρινο αντικείμενο έριχνε καυτά μεταλλικά συντρίμμια στο έδαφος, που προκάλεσαν κάποιες τοπικές φωτιές σε χόρτα και ηχητικές εκρήξεις (βλέπε ΥΓ.1) Οι κάτοικοι όμως του Kecksburg της Pennsylvania παρατήρησαν ότι κάτι έπεσε στο δάσος, προκάλεσε έναν γδούπο και μπλε καπνός βγήκε από εκείνη την κατεύθυνση. Το αντικείμενο που έπεσε σύμφωνα με τους μάρτυρες είχε σχήμα βελανιδιού και είχε εξωτερική επιγραφή που έμοιαζε με Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Αμέσως μετά, ο στρατός κατέφθασε με δεκάδες οχήματα, απέκλεισε στην περιοχή και δήλωσε ότι δεν βρήκε απολύτως τίποτα. Παρ’όλα αυτά, κάτοικοι είδαν να μεταφέρεται το αντικείμενο σε σχήμα βελανιδιού που κατέπεσε στην καρότσα ενός φορτηγού. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι έπεσαν συντρίμμια από το Σοβιετικό διαστημικό όχημα εξερεύνησης της Αφροδίτης, Kosmos 96.


Τι είδε ο ρεπόρτερ John Murphy και τι του συνέβη μετά
Ένας ρεπόρτερ από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WHJB, ο John Murphy,  κατέφθασε στην σκηνή πριν τις αρμόδιες αρχές, έβγαλε πολλές φωτογραφίες και πήρε συνεντεύξεις από τους αυτόπτες μάρτυρες. Η πρώην συζυγός του Bonnie Milsagle δήλωσε αργότερα ότι όλα τα φιλμ εκτός από ένα, κατασχέθηκαν από τον στρατό. Ο manager του ραδιοφωνικού σταθμού επιβεβαίωσε ότι είδε σε μια φωτογραφία ένα κωνοειδές αντικείμενο. Ήταν η μοναδική φορά που είδε αυτή την φωτογραφία. Τις επόμενες βδομάδες ο Murphy ετοίμαζε ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αντικείμενο στο Δάσος», όπου θα εξιστορούσε τα όσο παρατήρησε εκείνο το βράδυ και θα μετέδιδε τις συνεντεύξεις που έκανε με τους μάρτυρες. Πριν μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ του, δύο άντρες που φορούσαν μαύρα κοστούμια  δήλωσαν κυβερνητικοί υπάλληλοι και ζήτησαν να μιλήσουν μαζί του. Μίλησαν σε ένα δωμάτιο για περίπου 30 λεπτά, και του κατέσχεσαν κάποιες από τις ηχογραφήσεις που έκανε το βράδυ της πτώσης του αντικειμένου. Μια βδομάδα αργότερα, ο Murphy ταραγμένος παρουσίασε μια έντονα λογοκριμένη βερσιόν του ντοκιμαντέρ, δηλώνοντας ότι οι μάρτυρες ζήτησαν να μην ακουστούν οι μαρτυρίες τους, φοβούμενοι μπλεξίματα με την Αεροπορία. Η βερσιόν αυτή ήταν τόσο αλλαγμένη από την αρχική, που δεν ανέφερε καν πτώση αντικειμένου!  Έκτοτε, ο Murphy σταμάτησε να ασχολείται και να συζητά για το ζήτημα, χωρίς ποτέ ν’αναφέρει τους λόγους. Τον Φεβρουάριο του 1969 ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ventura της California, ο Murphy παρασύρθηκε από άγνωστο αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στον δρόμο,.

Η έρευνα και οι θεωρίες για την προέλευσή του
Κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονταν ότι το αντικείμενο που έπεσε ήταν συντρίμμια από το Σοβιετικό διαστημικό όχημα εξερεύνησης της Αφροδίτης, Kosmos 96. Το Kosmos 96 είχε παρόμοιο σχήμα με το αντικείμενο που περιέγραψαν στο Kecksburg, αν και μικρότερο σε μέγεθος. Το 1991, η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ (US Space Command) δήλωσε σε αναφορά της ότι το Kosmos 96 κατέπεσε στον Καναδά στις 3.18 πμ στις 9 Δεκεμβρίου 1965, περίπου 13 ώρες πριν παρατηρήσουν στο Kecksburg την πύρινη σφαίρα. Σε μία συνέντευξη του ο επικεφαλής επιστήμονας τροχιακών συντριμμιών του Διαστημικού Κέντρου Johnson της NASA, Nicholas L. Johnson δήλωσε: «Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος οποιαδήποτε συντρίμμια του Kosmos 96 να προσγειώθηκαν στην Pennsylvania γύρω στις 4.45 μμ[…] Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Η τροχιακή μηχανική είναι πολύ αυστηρή». Το 2003 το τηλεοπτικό κανάλι Sci Fi έκανε μια επιστημονική έρευνα για το περιστατικό, και ανακάλυψε ζημιές στην κορυφή των δέντρων στο σημείο του δάσους όπου έπεσε το αντικείμενο. Μετά από πίεση, η NASA δημοσίευσε περίπου 40 σελίδες που αναφέρονται στο περιστατικό, χωρίς όμως να διαφωτίζουν την κατάσταση. Παρομοίως, αναζητήθηκαν τα έγγραφα της διαβόητης επιτροπής διερεύνησης της Πολεμικής Αεροπορίες για τα UFOs, Project Blue Book. Αυτά αναφέρουν ότι στάλθηκε στο Kecksburg μια τριμελής ομάδα από τις εγκαταστάσεις ραντάρ που βρίσκονται κοντά στο Pittsburgh για να ερευνήσει το περιστατικό, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Η παραδοχή του ψέμματος από την NASA
Ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2005, λίγο πριν τα 40 χρόνια από την πτώση στο Kecksburg, η NASA ανακοίνωσε ότι εξέτασε τα μεταλλικά θραύσματα από το αντικείμενο (αν και μέχρι τότε έλεγε ότι δεν είχε πέσει τίποτα) και διαπίστωσε ότι ήταν Ρωσικός δορυφόρος που επανεισήλθε στην ατμόσφαιρα. Άλλο ένα ψέμμα, μιας και το Kosmos 96 ποτέ δεν βγήκε από τον ατμόσφαιρα λόγω βλάβης. Η NASA επίσης δήλωσε ότι τα αρχεία για το συμβάν έχουν χαθεί, όπως χάθηκαν οι κασέτες τηλεμετρίας του Απόλλων 11, αν υπήρξαν. Βέβαια, αυτά που ισχυρίστηκε το 2005 αντικρούουν όσα δήλωσε δύο χρόνια νωρίτερα ο επιστήμονας της NASA, ότι ήταν αδύνατο να πρόκειται για το Kosmos 96, ούτε για άλλον δορυφόρο γιατί δεν επανεισήλθε στην ατμόσφαιρα άλλος δορυφόρος εκείνη την μέρα. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες από το 2005, κανένα έγγραφο δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από την NASA.

Η σχέση με το Die Glocke
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο του αντικειμένου που έπεσε στο Kecksburg είναι η ομοιότητα του με το θρυλικό υπερόπλο των Ναζί Die Glocke (Η καμπάνα). Ο δημιουργός του -σύμφωνα με τους υπέρμαχους της ύπαρξής του- , ήταν ο υπεύθυνος του πυραυλικού προγράμματος της Ναζιστικής Γερμανίας στο τέλος του πολέμου (και προϊστάμενος του Werhner van Braun), Hans Kammler,   που θεωρούταν εξαφανισμένος από το 1945 ή νεκρός σύμφωνα με αντικρουόμενες μαρτυρίες για τον τρόπο θανάτου του. Ή κατά μια εκδοχή, ακολούθησε τους άλλους Γερμανούς επιστήμονες στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της Επιχείρησης Paperclip.

ΥΓ.1: Τα UFOs συνήθως είναι αθόρυβα και δεν προκαλούν εκρήξεις όταν σπάνε το φράγμα το ήχου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η θέαση UFO από τον Kenneth Arnold το 1947 και το γνωστό συμβάν στο Βέλγιο στις 30 Μαρτίου 1990, όπου σηκώθηκαν δύο F-16.
ΠΗΓΗ thetruth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: