Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Αργεντινή: Εισροή υδάτων και black out στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το υποβρύχιο San Juan

Εισροή υδάτων που προκάλεσαν black out στην μπαταρία που τροφοδοτεί όλα τα όργανα… Το μυστήριο της εξαφάνισης του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan λύθηκε. Η τραγωδία ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για τα αίτια που χάθηκε το υποβρύχιο, παρασύροντας στην άβυσσο τους 44 ναυτικούς που το υπηρετούσαν.
Δώδεκα ημέρες μετά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αργεντινής, ανακοίνωσε τα αίτια που προκλήθηκε αυτή η τραγωδία, δίνοντας ένα τέλος στο δράμα των συγγενών και των φίλων όσων βρήκαν τραγικό θάνατο στο βάθος του Ατλαντικού Ωκεανού, στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε, το υποβρύχιο έβαλε νερά, τα οποία πλημμύρισαν το δωμάτιο που ήταν τοποθετημένη η μπαταρία τροφοδοσίας του San Juan, το οποίο ήταν ένα σκάφος παλιάς τεχνολογίας. Συνέπεια ήταν να πάψει η λειτουργία των οργάνων και να χαθεί κάθε επαφή με τον «πάνω κόσμο».
Η βλάβη που είχε παρουσιάσει το υποβρύχιο είχε αναφερθεί από τον κυβερνήτη του, πριν επέλθει η καταστροφή. Το υποβρύχιο έβαζε νερά από τον αναπνευστήρα και είχε λάβει κατεπείγουσα εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι Mar de Plata. Ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής, η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε ελάχιστο χρόνο. Τα νερά κατέκλυσαν την μπαταρία, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.
«Έπρεπε να απομονώσουν την μπαταρία και να συνεχίσουν να πλέουν προς το λιμάνι με άλλη μπαταρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του  υπουργείου, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στη διοίκηση και στο πλήρωμα του υποβρυχίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: