Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

«Δεν θα επιτρέψουμε να ακουμπήσουν ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά των τουρκοκυπρίων – Μη ξεγελιούνται οι Ελληνοκύπριοι»

«Δεν θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ δεχόμενος τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως χάρηκε όταν έμαθε ότι στον ίδιο δόθηκε το «χαρτοφυλάκιο» για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ιδιαίτερα η οικονομική συνεργασία και το πρόγραμμα ανάπτυξης. «Στην Κύπρο» είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Το νερό που πήγε από την Τουρκία, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα πάει, οι δρόμοι που έγιναν και το νοσοκομείο που θα γίνει είναι σημαντικά βήματα». Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι θα αναπτύξουν το ψευδοκράτος και πως και οι εργασίες που έκαναν μέχρι σήμερα το ανέπτυξαν.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι μετά τις παράνομες «εκλογές» στα κατεχόμενα θα γίνει ένας οδικός χάρτης από το ίδιο το ψευδοκράτος τον οποίο η Τουρκία θα στηρίξει.
Σε ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ρ. Ακντάγ είπε πως «όλοι πρέπει να ξέρουν, και οι Ελληνοκύπριοι και όποιοι κινούνται μαζί με τους Ελληνοκύπριους, ότι δεν πρέπει ενθουσιάζονται με λάθος πράγματα. Να μην τους περνάει καν από το μυαλό. Τόσο στο νησί Κύπρος όσο και στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο έχουν δικαιώματα και οι δύο κοινότητες. Εμείς οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε να τα κινηθούν μονομερώς οι Ελληνοκύπριοι. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Και στην οικονομία πολύ σύντομα θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις. Θα κάνουμε πραγματικότητα πολύ ωραίες δουλειές μαζί. Το σημαντικό είναι ο Τουρκοκυπριακός ‘λαός’ να ζει μέσα σε ευτυχία, ηρεμία και ευημερία. Όσο υπάρχει η Τουρκία θα συνεχιστεί και αυτό με τη θέληση του Αλλάχ».
Από την πλευρά του ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στην Κύπρο και πρόσθεσε: «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να γλιτώσουν από την πολιτική του ‘Ελληνοκυπριακού κράτους’ που τόσα χρόνια με το εμπάργκο προσπαθεί να μας φθείρει, να μας συντρίψει». Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι αισθάνονται την μητέρα πατρίδα τους Τουρκία, δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: