Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία σε ΗΠΑ: H αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα είναι καταστροφική

«Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες - Η αλλαγή του θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή» επισημαίνει η Άγκυρα

Η επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε «καταστροφή» και θα οδηγούσε σε νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μποζντάγ είπε ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες και η διατήρησή του είναι σημαντική για την ειρήνη στην περιοχή.

«Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και του Όρους του Ναού έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ για να προστατευθεί η ειρήνη στην περιοχή», τόνισε. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας «θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, για απρόβλεπτα γεγονότα», συνέχισε.
Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Μποζντάγ, το μέτρο «δεν θα έδινε κανένα πλεονέκτημα στο Ισραήλ, σε άλλες χώρες ή στην περιοχή» και το μόνο που θα έκανε θα ήταν να σύρει την περιοχή «στον δρόμο μιας νέας καταστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: