Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο ΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ


Ο ΟΜΗΡΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Στίχος [β40] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
[β40].-Ω γερον , ουχ εκας ουτος ανηρ , ταχα δ’εισεαι αυτος,
[ ω γεροντα δεν είναι μακρια ο ανδρας ταχιστα θα γινεις αυτος ]
Στίχος [β40] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την υπόθεση εργασίας πως αποτελεί μήνυμα των δημιουργών μας προς την σημερινή κοινωνία

Ο ΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ
Ο στίχος β40[1] μας κάνει γνωστό το όνομα του ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ , γέρου Αιγύπτιου, ΑΠΟ ΤΟΝ Σειριο [Ω γερον = ΩΡΟΝ* γε ] και με την δοθείσα ευκαιρία αποκωδικοποιώ και το «μάτι του ΩΡΟΥ».
*« Ο ΩΡΟΣ είναι μια από τις πιο σημαντικές αρχαίες αιγυπτιακές θεότητες . Λατρεύτηκε από τουλάχιστον τα τέλη της προϊστορικής Αίγυπτου , μέχρι το Πτολεμαϊκο Βασίλειο και την Ρωμαϊκή Αίγυπτο . Οι διαφορετικές μορφές του ΩΡΟΥ , που καταγράφηκαν στην ιστορία , αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές θεότητες από τους αιγυπτιολόγους . Πιο συχνά απεικονίζεται ως γεράκι, πιθανότατα ένα χρυσογέρακας ή πετρίτης , ή ως ένας άνθρωπος με ένα κεφάλι γερακιού. Θεωρείται γιος της Ίσιδας και του Όσιρι».
Επομένως αποδεικνύεται πλήρως, από τον Όμηρο ,η εμπλοκή των εξωγήινων του Σείριου, στην γεωγραφική περιοχή της Αιγύπτου, τα πέτρινα χρόνια της κατοχής του πλανήτη μας από τους γείτονες μας ,στην σπείρα του Ωρίωνα.
Ο ΩΡΟΣ, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του ,είναι ο κατεξοχήν θεός του εκκρεμούς και της ραβδοσκοπίας. Κρατά στα χέρια του την ράβδο και την ΑΝΚΗ ,που ηδη έχουμε από-συμβολίσει . Πρόκειται για εκκρεμές [Ο ΤΙ]
Αυτος είναι και ο λόγος που ο Όμηρος τον αναφέρει στο στιχο β40[1].
Ως γνωστόν ,η παράγραφος έως και τον στιχο β40, μας μιλά για την υψηλή τέχνη του εκκρεμούς –ραβδοσκοπίας.
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ»
Το μάτι του ΩΡΟΥ = Η σωστή θέση καρπού, δαχτύλων, αγκώνα, κλωστής και εκκρεμούς, για να αρχίσετε την αναζήτηση σας .Η φωτογραφία παραπέμπει σε αριστερόχειρα .
Το μάτι συμβολίζει την συμπαντική πηγή μέσα μας, που θα στείλει το ηλεκτρομαγνητικό ρευστό για να απαντήσει την ερώτηση μας .
Κρατώντας την κλωστή –αλυσίδα, από την οποία κρέμεται το εκκρεμές , τα δυο δάχτυλα σας σχηματίζουν ένα «μάτι».
Ακουμπήστε τον δείκτη με τον αντίχειρα, σαν να κρατάτε μια κλωστή ,με μαζεμένα τα υπόλοιπα δάχτυλα στη χούφτα σας και δείτε το μπροστά σας .Έχετε σχηματίσει ένα μάτι με την κόρη στο βάθος. Το μάτι του ΩΡΟΥ. Αυτή είναι η κλασσική στάση που κρατάς την κλωστή του εκκρεμούς.
Η προέκταση του «ματιού» αριστερά είναι ο καρπός σας.
Το «δάκρυ» συμβολίζει την ρέουσα γνώση [δάκρυ = νερό = ιερή γνώση], από την κλωστή με το εκκρεμές στην άκρη, που θα κινηθεί για να σας δώσει την επιστημονική γνώση που επιζητείτε.
Η «ουρά» , που καταλήγει στο «μάτι», συμβολίζει το χέρι σας, που ο αγκώνας του ακουμπά στο τραπέζι μπροστά στο οποίο κάθεστε.
Τέλος το «φρύδι» συμβολίζει την προστασία των θεών όταν ασκείται την υψηλή τέχνη του εκκρεμούς. Είναι αυτό, που μας επισημαίνει ο Όμηρος, όταν κάνει χρήση του ρήματος [εαω = επιτρέπω] .Επιτρέπεται από τους θεούς να προσλάβετε ιερή γνώση με το εκκρεμές.
Από το βιβλίο του Β.Ι. ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Κώδικας των Ελλήνων αθανάτων [3]
Η αποκωδικοποίηση του βιβλίου βήτα της Οδύσσειας του Ομηρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: