Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Κυνηγός σκότωσε τον μεγαλύτερο αλιγάτορα στον κόσμο- Αυτό που βρήκε όμως μέσα στο στομάχι του είναι εκπληκτικό

Υπάρχουν αληθινά τέρατα που κρύβονται στους βάλτους και τις υδάτινες οδούς της Νοτιοανατολικής Αμερικής. Αυτά τα ογκώδη πλάσματα προηγούνται των δεινοσαύρων και είναι άγρια και θανατηφόρα. Μιλάμε για τους αλιγάτορες, φυσικά.
 
Παρακάτω θα δείτε μια απίστευτη ιστορία από την Αλαμπάμα, σχετικά με έναν από τους μεγαλύτερους αλιγάτορες που πιάστηκαν ποτέ. Δεν θα πιστέψετε τι ανακάλυψαν οι κυνηγοί στο στομάχι του τεράστιου θηρίου…
 
Ο Ken Owens είναι ένας επιτυχημένος ταριχευτής που πίστευε ότι τα είχε δει όλα, μέχρι που μια μέρα πρόσφατα, αντίκρισε τον μεγαλύτερο αλιγάτορα στη ζωή του.
 
Το τεράστιο ζώο πιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου κρατικού κυνηγίου της Αλαμπάμα. Το σκοτωμένο ζώο θα πήγαινε για ταρίχευση για να διατηρηθεί. Αλλά όταν ο ταριχευτής άνοιξε το στομάχι του, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του.
 
Στην κοιλιά του αλιγάτορα βρήκε ένα ανέπαφο ενήλικο θηλυκό ελάφι.
 
Ο Owens είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς έφαγε ολόκληρο το ελάφι και δεν το έκοψε σε κομμάτια. Είναι απίστευτο.»
 
Αν και το ελάφι είχε υποστεί μερική πέψη, ο Owens πίστευε ότι το ελάφι ήταν περίπου τριών ετών και πιθανότατα ήταν μέσου μεγέθους.
Οι αλιγάτορες ανήκουν στην ομάδα των κροκοδειών, που περιλαμβάνει κροκόδειλους, αλιγάτορες και καμένες. Αυτά τα τρομακτικά πλάσματα, που αναπτύχθηκαν αρχικά πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, αποδείχτηκε ότι είναι από τα πιο επιτυχημένα αρπακτικά στην ιστορία.
 
Σταμάτησαν να εξελίσσονται πολύ πριν πεθάνουν οι δεινόσαυροι, επειδή κυριάρχησαν με επιτυχία σε κάθε οικοσύστημα που κατοικούσαν.
Οι κροκόδειλοι βρίσκονται σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Οι αλιγάτορες βρίσκονται στη Φλόριντα, στη Τζόρτζια, στην Αλαμπάμα, στο Μισισιπή, στη Λουιζιάνα, στο Μιζούρι και στο Αρκάνσας.
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι αλιγάτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνταν είδος υπό εξαφάνιση. Αλλά χάρη στις απίστευτες δυνατότητες αναπαραγωγής τους, μετά από μόλις δύο δεκαετίες αυξήθηκαν πολύ σε αριθμό.
 
Ένας θηλυκός αλιγάτορας μπορεί να κάνει αρκετές δεκάδες αυγά σε κάθε κύκλο αναπαραγωγής και όταν οι αλιγάτορες ενηλικιωθούν, είναι οι αδιαφιλονίκητοι άρχοντες των υγροτόπων.
 
Λόγω των τεράστιων αριθμών τους, δεν είναι ασυνήθιστο οι αλιγάτορες να έρχονται τακτικά σε επαφή με τους ανθρώπους και είναι φημισμένοι στη Φλόριντα επειδή τρώνε κατοικίδια ζώα και επιπλέουν σε πισίνες.
ΠΗΓΗ PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: