Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ανακαλύφθηκε αρχαίο χωριό στον Καναδά, παλαιότερο από τις πυραμίδες!


Η ανακάλυψη ενός αρχαίου χωριού ηλικίας 14.000 ετών στον Καναδά θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την κατανόησή μας για τις αρχές του πολιτισμού στη Βόρεια Αμερική. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο οικισμός είναι παλαιότερος από τις πυραμίδες της Γκίζας, ενώ έχουν βρεθεί αντικείμενα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων.
Το χωριό είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς ανθρώπων που ανακαλύφθηκαν ποτέ στη Βόρεια Αμερική.

Η αποκάλυψη έγινε στο νησί Triquet, βορειοδυτικά της Βικτώριας από ερευνητές του Hakai Institute και του πανεπιστημίου της Βικτώρια. Στα αντικελιμενα που ήρθαν στο φως περιλαμβάνονται αγκίστρια, λόγχες και εργαλεία για το άναμα της φωτιάς.
Χάρη στην ανακάλυψη του εν λόγω αρχαίου χωριού, οι ερευνητές πιστεύουν πλέον ότι μια τεράστια ανθρώπινη μετανάστευση συνέβη κατά μήκος των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας.
Σύμφωνα με το περιοδικό IFL Science, οι αρχαιολόγοι πίστευαν μέχρι τώρα ότι οι άνθρωποι μπορεί να έφτασαν στη Βόρεια Αμερική μέσω μιας γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και Αλάσκας και στη συνέχεια να κινήθηκαν προς τα εμπρός με τα πόδια.
Όμως, η πρόσφατη ανακάλυψη δείχνει ότι οι άνθρωποι μετακινήθηκαν διά θαλάσσης, πιθανόν σε σκάφη – η παραλιακή διαδρομή έγινε κατά πάσα πιθανότητα πριν από την εσωτερική διαδρομή.
ΠΗΓΗ PERIERGA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: