Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Λας Ράμπλας [pics]

Σκότωσε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι τριών ετών, και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 100! Το πρωί της Παρασκευής (18.08.2107) οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ήταν ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη Λας Ράμπλας και μετά το μακελειό κατάφερε να διαφύγει πεζός, εκμεταλλευόμενος προφανώς τον πανικό που είχε σκορπίσει. Σύμφωνα με τις αρχές, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη συμπέρασμα για το αν ο νεαρός είναι ο οδηγός του βαν. Το σίγουρο είναι πως είναι στόχος της αστυνομίας.
Είναι αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος έχει συλληφθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ριπολ, σχεδόν 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης και υποστήριξε ότι ο μικρός αδερφός του, του είχε κλέψει την ταυτότητα. Η οποία ταυτότητα είχε χρησιμοποιηθεί για να νοικιαστεί το βαν της επίθεσης.
Ο Ντρις Ουκαμπίρ
Ο 18χρονος Μούσα είναι Ισπανός υπήκοος με καταγωγή από το Μαρόκο. Στους λογαριασμούς του στα social media, ο 18χρονος Μούσα – κάτοικος της Βαρκελώνης- μπορεί να ποζάρει χαμογελαστός και να δείχνει πως ο τρόπος ζωής του είναι απόλυτα «δυτικός» αλλά σε άλλες αναρτήσεις του δεν έκρυβε το μίσος του για τους μη μουσουλμάνους!
Στο Kiwi, ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανεβάσει μήνυμα στο οποίο έλεγε πως είναι ο βασιλιάς του κόσμου και πως η πρώτη του πράξη θα ήταν να σκοτώσει όλους τους άπιστους!
Με πληροφορίες από Guardian και Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: