Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Γιγαντιαίο ερπετό πάνω από τρία μέτρα έχει σημάνει συναγερμό στην Τουρκία

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Σαρκόϊ της Τουρκίας όταν κυνηγοί βρήκαν μπροστά τους ένα πλάσμα που δεν είχαν ξαναδεί. Ένα γιγαντιαίο φίδι μήκους 3 μέτρων και 20 εκατοστών το οποίο όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα σε πολίτες και ειδικούς.
Ο κυνηγός που βρήκε το απίστευτο αυτό πλάσμα, το οποίο για καλή του τύχη ήταν νεκρό κάλεσε αμέσως την δασική υπηρεσία προκειμένου ειδικοί να εξετάσουν το τεράστιο αυτό ερπετό και να βρουν πως κατέληξε στην πόλη αυτή.

Το θέμα με το γιγαντιαίο φίδι, όπως και οι φωτογραφίες κάνουν το γύρω των τουρκικών ΜΜΕ. Το φίδι μήκους τριών μέτρων και 20 εκατοστών πριν αφήσει την τελευταία του πνοή έδωσε μάχη με έναν φιδαετό και όλα δείχνουν στην μάχη ο αετός ήταν ο νικητής.

Πάντως κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι τέτοιο πλάσμα δεν έχουν ξαναδεί. Το ερπετό αφού εξετάστηκε από ειδικούς κατέληξαν ότι πιθανότατα πρόκειται για πύθωνα. Θα σταλεί όμως στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης όπου θα εξεταστεί ενδελεχώς από ειδικούς
Αν πρόκειται πάντως για πύθωνα, φυσικά και δεν υπάρχει αυτό το είδος φιδιού στην περιοχή αφού ζουν σε τροπικά κλίματα. Εξετάζεται να μεταφέρθηκε παράνομα στην Τουρκία και όταν μεγάλωσε αρκετά να το εγκατέλειψαν στην φύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: