Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

SpaceX: Το Tesla του Έλον Μασκ «ξεπέρασε» τον Άρη και πάει... πιο μακριά!

Κατευθύνεται προς την Κύρια Ζώνη Αστεροειδών, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους κινδύνους - Παραμένει ασαφές αν η αλλαγή προέκυψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή ήταν προγραμματισμένη εξαρχής
Ο SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο, που εκτόξευσε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ με σκοπό να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη, «ξεπέρασε» τον στόχο του και πηγαίνει ακόμα πιο μακριά, προς την Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών.
Έτσι, ο Starman, η κούκλα - αστροναύτης που κάθεται στη θέση του οδηγού του κόκκινου Tesla που έστειλε ο Μασκ στο διάστημα, συνεχίζει προς νέες, περισσότερο επικίνδυνες αποστολές.



Ο ίδιος ο Έλον Μασκ τουίταρε χθες πως «ξεπεράστηκε ο στόχος του Άρη και συνεχίζεται η πορεία προς την Ζώνη Αστεροειδών», αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος, χωρίς πάντως να έχει επισήμως διευκρινιστεί αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, ή αν προέκυψε κάτι απρόσμενο στην πορεία του ταξιδιού.

Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος ξέφυγε από την αρχικά προγραμματισμένη ελλειπτική τροχιά του, που θα τον έφερνε κοντά στον 'Αρη, και πλέον εισήλθε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών. Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.

Αρχικά, το αξίας 100.000 δολαρίων κόκκινο ηλεκτρικό Tesla Roadster, επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά σε απόσταση από τον ήλιο ίδια με εκείνη του Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Τώρα, θα ταξιδέψει για μερικούς μήνες στο διάστημα, πριν επιχειρήσει να μπει σε τροχιά στην Ζώνη Αστεροειδών, την περιοχή ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία στην οποία εντοπίζονται οι περισσότεροι αστεροειδείς του ηλιακού συστήματος - μια αποστολή κατά την οποία ο κίνδυνος ολικής καταστροφής είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ειδικοί εκφράζουν φόβους πως ο «βομβαρδισμός» της διαστημικής ακτινοβολίας που θα δεχτεί το Tesla μπορεί ακόμα και να το διαλύσει πριν πλησιάσει την Ζώνη. «Όλα του τα όργανα θα υποβληθούν σε πίεση από τους διάφορους τύπους ακτινοβολίας που υπάρχουν εκεί. Αναμένεται να σπάσουν οι δεσμοί του και το αυτοκίνητο κυριολεκτικά να διαλυθεί», δηλώνει σχετικά ο Γουίλιαμ Κάρολ, καθηγητής χημείας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

«Μπορεί να κάνει ό,τι κι αν θελήσεις... μπορεί να ξεκινήσει κατευθείαν για τον Πλούτωνα και παραπέρα, χωρίς να χρειάζεται στάση, την βοήθεια της βαρύτητας ή οτιδήποτε», έχει πει για το δημιούργημά του ο ίδιος ο Ελον Μασκ. 

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης δεν πίστεψαν ούτε αυτό!
Υπάρχουν όμως στον πλανήτη μας άνθρωποι που δεν έχουν πιστέψει τίποτε από τα παραπάνω. Η Εταιρεία Επίπεδης Γης -που ισορροπεί ανάμεσα στην ακραία συνωμοσιολογία και στον ακραίο παραλογισμό- ανακοίνωσε βαθυστόχαστα ότι «οι άνθρωποι που πιστεύουν πως η Γη είναι σφαιρική, επειδή είδαν στο Ίντερνετ ένα αυτοκίνητο στο διάστημα, πρέπει να αποτελούν τη νέα ενσάρκωση της φράσης "είναι αληθινό, το είδα στην τηλεόραση!". Είναι ένα κακό επιχείρημα. Γιατί να πιστέψουμε μια ιδιωτική εταιρεία ότι λέει την αλήθεια;».

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης κατέκλυσαν το Twitter με σχετικά μηνύματα που μετέτρεπαν τη Space X σε...Fake X και επέμειναν ότι οι φωτογραφίες της εκτόξευσης ήσαν φτιαγμένες με Photoshop, στο πλαίσιο μιας ακόμη τρομερής συνωμοσίας, ώστε να αποκρυβεί από την ανθρωπότητα η μεγάλη αλήθεια: Η Γη είναι ένας επίπεδος δίσκος με τον Βόρειο Πόλο στο κέντρο του. Το ερώτημα είναι πόσοι το πιστεύουν αυτό, πέρα από τα 535 μέλη που έχει η Εταιρεία Επίπεδης Γης.

2 σχόλια:

Christos είπε...


Συγγνωμη αλλα ποτε προλαβε και εφτασε στον Αρη? Κατι δεν μου στεκει, πριν λιγες ημερες δεν το εστειλαν?

Dimitri Kikilis είπε...

Προφανώς ο συντάκτης της πληροφορίας περί ξεπεράσματος του Αρη από το Tesla Roadster, έχει βρει δυνατότητα μετακίνησης στο διάστημα που ούτε η NASA ούτε η Ρωσία ούτε καν οι Γάλλοι της
Ariane Espace δεν κατόρθωσαν να βρουν!! Μ' άλλα λόγια τους όλους έβαλε τα γυαλιά !!
Για να σοβαρευτούμε. Σύμφωνα με την πρόσφατη επιβεβαίωση από το "Jet Propulsion Laboratory" της NASA ο προορισμός του Tesla Roadster ΔΕΝ θα ειναι η Ζώνη Αστεροειδών!
Επίσης, σύμφωνα με τον Jonathan McDowell, αστροφυσικό στο Χάρβαρντ, το Tesla θα συνεχίσει τον πολύ μακρύ περίπατο του και θα περάσει κοντά από τον Άρη το 2020. Για την ακρίβεια "στις 8 Οκτωβρίου 2020 και σε απόσταση 7 εκατομμυρίων χιλιόμετρων" και προσθέτει "Είναι πολύ μακριά για να μπει στην σφαίρα βαρυτικής επιρροής του Άρη".