Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Λάδι στη φωτιά» από τα τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ «ΘΡΙΛΕΡ»

 Με γραφήματα και χάρτες, τα τουρκικά ΜΜΕ εντείνουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, στον απόηχο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, την περασμένη Πέμπτη (01/03) από τουρκικό περίπολο κοντά στις Καστανιές Έβρου.
Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Doğan, το οποίο σε δημοσίευμά του την Τρίτη (06/03/2018) παρουσίασε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεπέρασαν κατά 253 μέτρα τη συνοριακή γραμμή, μπαίνοντας στο τουρκικό έδαφος.

ellines stratiotikoi dogan
Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η ίδια πηγή είναι χαρακτηριστικός: «Οι Έλληνες στρατιώτες μπήκαν στα τουρκικά σύνορα κατά 253 μέτρα».
Ωστόσο, το ερώτημα είναι από πού περιήλθε σε γνώση αυτή η πληροφορία, ενώ ελέγχεται και η εγκυρότητά της.
Δείτε το γράφημα του πρακτορείου Doğan
dogan map

Ποια τουρκικά Μέσα εγείρουν ζήτημα κατασκοπείας

Βεβαίως, η ιστορία αυτή εμπλουτίζεται και από τα αντίστοιχα δημοσιεύματα της Milliyet και της Yeni Safak.
Οι δύο τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν πως τα κινητά των δύο στρατιωτικών εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο.
Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, οι τουρκικές Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στην Άγκυρα την αφορμή, ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει τη μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης.

Πού το πάνε οι Τούρκοι

Σε κάθε περίπτωση, η Άγκυρα δείχνει να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το γεγονός στο έπακρο, ενισχύοντας την ρητορική της έντασης και των αμφισβητήσεων, που έχει ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω χειροτέρευση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ειδικότερα, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν καθαρά ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: