Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Έλληνες στρατιωτικοί: «Απειλούνται με 5ετή φυλάκιση» λένε στην Γερμανία

Το ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα συνεχίζουν να κρατούνται στην Τουρκία, είναι ένα ζήτημα που δεν περνά απαρατήρητη από τον γερμανικό Τύπο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί στο επίκεντρο

«Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση.

«Η τουρκική δικαιοσύνη τηρεί αμείλικτη στάση: Παρατείνει τη διάρκεια προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Εναντίον τους ενδέχεται να απαγγελθεί μάλιστα και η κατηγορία της κατασκοπείας.
Η σχέση ανάμεσα στους δύο νατοϊκούς εταίρους, την Ελλάδα και την Τουρκία, βρίσκεται ενώπιον μιας ακόμη σοβαρής επιβάρυνσης». Αυτό σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. Ο οποίος επικαλείται -μεταξύ άλλων- τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή (Anadolu), που είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να επιβληθεί ποινή πενταετούς κάθειρξης στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση της Badische Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με μακρά φυλάκιση». Ακόμη υπογραμμίζει: «Ούτε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας (σ.σ. στη Βάρνα) στάθηκε δυνατό να μετακινηθεί η Τουρκία προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους δύο άνδρες».
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «η ελπίδα να βρεθεί μια λύση για αυτούς δεν εκπληρώθηκε». Ο αρθρογράφος πιθανολογεί το εξής για τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν: «Ενδέχεται να σχεδιάζει μια ανταλλαγή με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: