Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αυτά τα νησιά είναι επικίνδυνα σημεία για τούρκικη απόβαση! Χάρτης


Ο χάρτης των διεκδικήσεων από το βόρειο Αιγαίο ως το Λιβυκό Πέλαγος! – Η άσκηση με σενάριο απόβασης απέναντι από τη Χίο και η κλιμάκωση των προκλήσεων. Τα κατοικημένα νησιά και οι βραχονησίδες που βάζουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι.
Την ώρα που οι Τούρκοι με όλα τα μέσα αυξάνουν την προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ επανέρχεται στη δημοσιότητα με δηλώσεις πολιτικών τόσο από τον κυβερνών κόμμα όσο και της τουρκικής αντιπολίτευσης το ζήτημα… κατάληψης τουρκικού εδάφους από την Ελλάδα.
Η Τουρκία μετά τις γκρίζες ζώνες πέρασε σε διεκδίκηση εδαφών που περιλαμβάνουν 152 νησιά και βραχονησίδες από το βόρειο Αιγαίο ως τη Γαύδο, νότια της Κρήτης!
Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” με τα νησιά που έχει βάλει σε γκρίζα ζώνη η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:
ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
ΦΟΥΡΝΟΙ ΘΥΜΑΙΝΑ
ΑΡΚΙΟΙ
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ
ΠΛΑΤΗ
ΚΙΝΑΡΟΣ
ΛΕΒΙΘΑ
ΓΥΑΛΙ
ΣΥΡΝΑ
ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ
ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ
ΓΑΥΔΟΣ

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟ ΓΕΕΟΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ Δ.Α.Ν Η ΝΕΑ ΕΛΔΥΚ?

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουν και τούς Παξούς δίπλα τούς είναι