Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Περίεργες τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο – Ενισχύονται οι κατοχικές μονάδες Πυροβολικού

Το σκηνικό της έντασης με την Ελλάδα και την Κύπρο κλιμακώνει διαρκώς η Τουρκία, αυξάνοντας αλλά και αναβαθμίζοντας τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Μετά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεριοπορίας, τη διεμβόλιση πλοίου του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια και τις πειρατικές ενέργειες με τις οποίες ματαίωσε το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο «οικόπεδο 3» παρεμποδίζοντας το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ιταλικής εταιρεάις ΕΝΙ, της Κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία ενισχύει τις υπάρχουσες μονάδες πυροβολικού στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια με νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Σημερινή» δημοσιεύει δορυφορική φωτογραφία με το στρατόπεδο του κατεχόμενου Αγίου Βασιλείου, η οποία δείχνει την ενίσχυση του τουρκικού στρατού.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το εν λόγω στρατόπεδο είναι ένα από εκείνα τα οποία ενισχύθηκαν με 18 από τα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τουρκικής κατασκευής που κατέφθασαν στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017.
Στα υπόστεγα της μονάδας βρίσκονται άλλα 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα.
foto
Πηγή: «Σημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: