Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Στόλτενμπεργκ(Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ): Βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς!

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία» - Χαρακτήρισε την Άγκυρα «πολύτιμο σύμμαχο» του ΝΑΤΟ

Νίπτει τας χείρας του πετώντας το μπαλάκι σε Ελλάδα και Τουρκία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.


Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu και σε σχετική ερώτηση, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε: «Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, πλέκοντας το εγκώμιο της γείτονος χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Την ευχαριστώ για αυτό» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι είναι θεμιτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: