Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τα πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, το 1938…

Τον Οκτώβριο του 1938, η Εταιρία των Ψυχικών Ερευνών, της οποίας το έργο ήταν ευρύτατα γνωστό στους αθηναϊκούς κύκλους της εποχής, αλλά και στο πανελλήνιο, καθώς επίσης και στους ερευνητές των ψυχικών φαινομένων παγκοσμίως, συνέχιζε τα τακτικά της πειράματα με τα μέντιουμ.

Traugott Konstantin Oesterreich (15/09/1880 - 28/07/1949)
Traugott Konstantin Oesterreich (15/09/1880 – 28/07/1949)
Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρός της, Άγγελος Τανάγρας, η Εταιρία σκόπευε εκείνο το φθινόπωρο να πραγματοποιήσει πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης, σε συνεργασία με τον έγκριτο Καθηγητή Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας, Traugott Konstantin Oesterreich του Πανεπιστημίου του Tubingen. Ο διακεκριμένος Γερμανός επιστήμονας θεωρούνταν ως ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της χώρας του, αλλά και διεθνώς, και ήταν και ο ίδιος ισχυρό μέντιουμ. Ως εκ τούτου, είχε εγκύψει ιδιαιτέρως στις ψυχοφυσιολογικές μελέτες.
Άλλωστε, η Εταιρία των Ψυχικών Ερευνών είχε ξανασυνεργαστεί μαζί του και οκτώ χρόνια νωρίτερα, όπου είχαν σημειωθεί καταπληκτικές επιτυχίες. Οι τηλεπαθητικές ανταποκρίσεις μεταξύ Αθηνών και Tubingen είχαν δρομολογηθεί να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε συγκεκριμένη ώρα, τα δύο μέντιουμ των δύο Εταιριών, της ελληνικής και της γερμανικής, που διέθεταν τηλεπαθητικές ικανότητες, θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους με τη δύναμη του νου. Η συγκέντρωση των μέντιουμ θα γινόταν σε σκοτεινό θάλαμο, όπου τηρούνταν απόλυτη σιγή, ώστε να ήταν εφικτή η εις βάθος αυτοσυγκέντρωση. Ο πομπός άρχιζε να παρατηρεί και να σκέπτεται εντατικώς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή σχήμα, το οποίο βρισκόταν ενώπιόν του τοποθετημένο ή ζωγραφισμένο. Τα μέντιουμ- δέκτες, κατά την ίδια ώρα, στο άλλο άκρο της Ευρώπης, συγκέντρωναν την προσοχή τους, ώστε να συλλάβουν την εικόνα, η οποία θα σχηματιζόταν στον νου τους, χωρίς να περισπούν την προσήλωσή τους σε εξωτερικά ερεθίσματα. Κατόπιν, τα μέντιουμ σχημάτιζαν σε χαρτί το μήνυμα, το οποίο είχαν λάβει τηλεπαθητικά.
Μετά το πέρας των πειραμάτων, αντάλλασσαν ταχυδρομικώς τα σχέδια, δηλαδή αυτό που είχε εκπορευθεί από τον πομπό και αυτά που είχαν λάβει τα μέντιουμ-δέκτες.
Πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης με τη Γερμανία
Πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης με τη Γερμανία
Εκείνη τη χρονιά, σκόπευαν να αναθέσουν σε Έλληνες επιστήμονες πειραματισμούς, τους οποίους θα εκτελούσαν τα μέντιουμ της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, όπως η Κλειώ Γεωργίου, που διέθετε μοναδικές τηλεκινητικές ιδιότητες στον κόσμο, σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, μετακινώντας μια μαγνητική βελόνα με το βλέμμα της, αλλά και τα υπόλοιπα μέντιουμ, όπως ήταν η Ελένη Κικίδου, η Κωνσταντία Νικολαΐδου, η Κασσάνδρα, η ζωγράφος Μαρίνα Σκαρλάτου, η Ελένη Ζακυνθινού, η Ελπίδα Παυλάτου και μερικές άλλες ερασιτέχνιδες μέντιουμ.
Ένα από τα εξαιρετικά μέντιουμ της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, η ζωγράφος Μαρίνα Σκαρλάτου, η οποία ζωγραφίζει και εν υπνώσει
Ένα από τα εξαιρετικά μέντιουμ της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, η ζωγράφος Μαρίνα Σκαρλάτου, η οποία ζωγραφίζει και εν υπνώσει
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εν λόγω πειραμάτων, εφόσον είχαν προηγουμένως ζητήσει και λάβει τη σχετική έγκριση από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών.
Ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Άγγελος Τανάγρας, βρισκόταν σε διαδικασία προετοιμασίας νέων συνεργασιών με τις αντίστοιχες σε Ρώμη και Παρίσι.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 12/10/1938…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 12/10/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 12/10/1938
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2018/04/12/ta-peiramata-tilepatheias-makras-apostasis-apo-tin-
etairia-psyxikon-ereynon-to-1938/

Δεν υπάρχουν σχόλια: