Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ιπτάμενος δίσκος πάνω από τους Αγίους Αναργύρους (1952)

Τους κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, στην Αθήνα, αναστάτωσε η εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου, το βράδυ της 3ης Ιουνίου του 1952.
Περίπου στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας, είδαν να διέρχεται πάνω από τον ουρανό της Αθήνας ένα φωτεινό αντικείμενο σε σχήμα δίσκου, το οποίο άφηνε πίσω του ένα πυκνό νέφος καπνού.
Το παράξενο αντικείμενο ακολουθούσε πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά και εξαφανίστηκε έπειτα από λίγα λεπτά στο βάθος του ορίζοντα.

Οι υπεύθυνοι του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφεραν ότι ούτε οι υπηρεσίες τους, ούτε οι υπόλοιποι μετεωρολογικοί σταθμοί της χώρας, αντελήφθησαν τη διέλευση του αγνώστου αντικειμένου.
Παρά την επίσημη ανακοίνωση, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι είδαν καθαρά τον ιπτάμενο δίσκο. Ένας κάτοικος των Αγίων Αναργύρων δήλωσε τα εξής:
“Εκείνη την ώρα πήγαινα στον κινηματογράφο, όταν άκουσα να φωνάζουν: “Παιδιά, ένας κομήτης στον ουρανό”. Στρέφω τα μάτια μου και βλέπω μία φωτεινή σφαίρα διαστάσεων κεφαλιού μικρού παιδιού, που έτρεχε ιλιγγιωδώς ανάμεσα από τα αστέρια και άφηνε πίσω της ένα νέφος καπνού σε σχήμα πούρου. Τότε σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται για κομήτη, αλλά για ιπτάμενο δίσκο. Δεν πέρασαν πάνω από 3-4 δευτερόλεπτα και ο δίσκος χάθηκε στο βάθος του ουρανού, προς την πλευρά της Αθήνας”.
Το παράξενο αντικείμενο το είδε πλήθος κόσμου, γεγονός το οποίο επιβαιώθηκε και από τις Αστυνομικές Αρχές.
Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/06/1952…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 05/06/1952
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/06/1952
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/10/09/iptamenos-diskos-pano-apo-toys-agioys-anargyroys/

Δεν υπάρχουν σχόλια: