Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν 121 αξιωματικοί της τουρκικής Αεροπορίας – Ετοίμαζαν πραξικόπημα μαζί με το Ναυτικό

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας συνέλαβαν, 121 στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του Fethullah Gülen και ως ύποπτους για απόπειρα νέου πραξικοπήματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν μαζί με τους αξιωματικούς του Ναυτικού που συνελήφθησαν πριν δύο ημέρες. Κάποιοι από τους συλληφθέντες «κάρφωσαν» τους αξιωματικούς της Αεροπορίας και έδωσαν μία λίστα ονομάτων, οπότε ακολούθησε η σύλληψη των αεροπόρων.

Πάντως η νέα εκκαθάρισή στην τουρκική Αεροπορία αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιχειρησιακή της λειτουργία καθώς ήδη έχει πληγεί από τις προηγούμενες εκκαθαρίσεις.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και δεκάδες νέοι στελέχη.
Προχθές η τουρκική αστυνομία συνέλάβε, πριν λίγο τουλάχιστον 19 άτομα από το Ναυτικό της Τουρκίας, σε επτά επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου μτου Fethullah Gülen και καταζητεί άλλους δώδεκα αξιωματικούς.
Οι συλλήψεις ήρθαν μετά αφ’ ότου ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 34 υπόπτους, 31 από τους οποίους υπηρετούσαν ως αξιωματικοί στο Ναυτικό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας απουσίαζε στη Βρετανία.
Πολλοί από τους αξιωματικούς υπηρετούσαν στους ναυστάθμους του Γκιολτσούκ στην Κωνσταντινούπολη και της Αλικαρνασσού και μετείχαν στην πρόσφατη άσκηση ΕFES 2018 με σενάριο απόβασης στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: