Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΕΜΒΟΛΙΣΕ» ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ!

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/5) στα νερά του Αιγαίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό εμπορικό πλοίο ήρθε σε επαφή με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης!

1karmate-708
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης.


Μ΄έναν ελιγμό, το εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα!Να σημειωθεί ότι κανένα από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά.
Τόσο η συμπεριφορά του πληρώματος του τουρκικού σκάφους πριν τη σύγκρουση, όσο και οι κινήσεις μετά τη σύγκρουση, είναι τουλάχιστον περίεργες.
Ο καπετάνιος, αφού έπεσε πάνω στο ελληνικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με στόχο να μπει γρήγορα σε τουρκικά ύδατα.
Ήθελε να “κρυφτεί” για να αποφύγει τις συνέπειες; Αναζητούσε προστασία από τουρκικά πολεμικά;
Κανείς δεν το γνωρίζει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι πως το πλοίο τέσσερις ώρες μετά τη σύγκρουση και αφού με βάση τα στοιχεία του marinnetrafic έκοψε ταχύτητα δεν κινήθηκε προς κάποιο κοντινό λιμάνι στην απέναντι ακτή…
…το αντίθετο, ο καπετάνιος έκανε στροφή και το έχει ακινητοποιήσει στα ανοιχτά.
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Μυτιλήνης μεταξύ της κανονιοφόρου «Αρματωλός» και τουρκικού πλοίου.
Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.
Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.
Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.
Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: