Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Αποκεφαλίστηκε» ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Αρματωλός» - Πηγές ΥΠΕΘΑ: «Έπρεπε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση»

Σε αργία τέθηκε ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Αρματωλός» καθώς όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση με το τουρκικό εμπορικό σκάφος.
O YEΘΑ Π.Καμμένος ζήτησε την άμεση διερεύνηση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά για τον μη έγκαιρο εντοπισμό του τουρκικού εμπορικού πλοίου και τη μη πραγματοποίηση έγκαιρων ελιγμών προς αποφυγή της σύγκρουσης.

Εν συνεχεία το ΓΕΝ διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες του ατυχήματος και μέχρι τότε έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου ο οποίος αντικαταστάθηκε άμεσα.
Η γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται περί ατυχήματος καθώς φαίνεται ότι το πλοίο κόβει διαδοχικά ταχύτητα (πήγαινε στην Μαύρη Θάλασσα) με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω αριστερά της κανονιοφόρου.
Πλέον όλα δείχνουν ατύχημα και όχι ηθελημένη επίθεση όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το ΓΕΝ.
Εντούτοις αναζητούνται ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την μη ύπαρξη έγκαιρων ελιγμών αποφυγής.
Ειδικά το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου που κινείται στην οριογραμμή και είναι πάντα σε ετοιμότητα να μην μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα ένα φορτηγό πλοίο 2.000 τόνων που πάει να πέσει πάνω τους ενώ η θάλασσα είναι μπουνάτσα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

κυριε ροταρυ ΑΓΕΝ νικολαε τσου(τσου)νη φιλοτιμο,και τσιπα,ιερα και οσια δεν εχετε ρε? στην επομενη συναξη να πας ντυμενος ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ .ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΙΣΙΧΤΙΡ....

Τεκταμος είπε...

https://m.youtube.com/watch?t=13s&v=qtFYKVvKdDc