Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκύλος της ζούγκλας: Το πιο σπάνιο ζώο του κόσμου

Ήταν 2014 όταν κάμερα κατέγραψε ένα από τα σπάνια ζώα ολόκληρου του πλανήτη. Τα ζώα Jungle Canines (Σκύλοι της Ζούγκλας) είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς, αφού αποφεύγουν όσο μπορούν την ανθρώπινη επαφή.

Πρόκειται για ένα σαρκοφάγο ζώο που τρέφεται κυρίως με έντομα, μικρά θηλαστικά και ερπετά. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα αρσενικά και το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα του κόσμου που ζει υπό την απειλή της εξαφάνισης.
Εξωτερικά μοιάζει με σκύλο, είναι όμως μικρόσωμο και έχει κοντά αυτιά. Κάποιοι άλλοι λένε ότι εξωτερικά θυμίζει και αλεπού ή λύκο. Ζει σε ζούγκλες για αυτό και κρυφές κάμερες το έχουν εντοπίσει λίγες φορές κυρίως στον Αμαζόνιο. 
Επειδή λίγες φορές έχει εντοπιστεί, δεν γνωρίζουμε πολλά για το είδος και στοιχεία όπως ο τρόπος συμπεριφοράς και ο πληθυσμός του στον πλανήτη είναι πληροφορίες που παραμένουν σχεδόν άγνωστες. Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι σίγουρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών και της εξάντλησης της λείας τους.
Η μόνη αναφορά για «ζώο που μοιάζει με σκύλο» σε ζούγκλα έγινε το 1984 από τον Γερμανό Βιολόγο Sigi Weisel μετά από αναφορά του για τα σπάνια ζώα που εντόπισε στον Παναμά. Μάλιστα τότε καταγράφεται ότι εντοπίστηκε σε καφέ, άσπρο ακόμα και σχεδόν μπλε χρώμα.
Δείτε το βίντεο από την κρυφή κάμερα που κατέγραψε το σπάνιο ζώο το 2014 στον Αμαζόνιο:
Πηγή βίντεο: National Geographic

Δεν υπάρχουν σχόλια: