Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αρχαιολογικά ευρήματα για την ύπαρξη γιγάντων

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στη Νότια Αφρική, το 1954.
Σε ένα σπήλαιο, σε υψόμετρο 750 μέτρων, στο Όρος Ντράκενσταϊν, ανακαλύφθηκαν κειμήλια ηλικίας 60.000 ετών περίπου, σχετικώς καλά διατηρημένα. Το σπήλαιο διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο από μία φυλή γιγάντων.
Το ύψος των γιγάντων αυτών υπολογίστηκε ότι θα ξεπερνούσε, κατά μέσο όρο, τα 2 μέτρα και 40 εκατοστά.
Πιστεύεται ότι η φυλή αυτή των γιγάντων ήρθε από την Ευρώπη, διά μέσου της Σαχάρας και εγκαταστάθηκε στο
Όρος Ντράκενσταϊν
Όρος Ντράκενσταϊν
(Drakenstein ή αλλιώς “Dragonstone”) στην επαρχία του Ακρωτηρίου, χωρίς όμως να μπορέσει να εγκληματιστεί στη νέα της πατρίδα.
Το ύψος των γιγάντων, όπως αυτό υπολογίστηκε από τους αρχαιολόγους, θεωρήθηκε υπερβολικό. Σύμφωνα, όμως, με μία μελέτη που δημοσίευσε το 1768 ο Γάλλος Ακαδημαϊκός Ερριώ, ο Αδάμ είχε ύψος 36 μέτρα και 40 εκατοστά, ενώ η Εύα είχε, αντίστοιχα, ύψος 33 μέτρα και 20 εκατοστά!
Στη μελέτη του αυτή ο Ερριώ υποστήριζε ότι το ύψος του ανθρώπου είχε μειωθεί σημαντικά από τη δημιουργία του μέχρι και τη Χριστιανική εποχή. Έτσι, ο Νώε είχε ύψος 8 μέτρα και 10 εκατοστά, ο Αβραάμ είχε ύψος 6 μέτρα και ο Μωυσής 4 μέτρα.
Αντιθέτως, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε υψος 1 μέτρο και 85 εκατοστά, ενώ ο Ιούλιος Καίσαρας μόλις περνούσε το 1 μέτρο και 60 εκατοστά.
Ο Γολιάθ δεν αναφέρεται στην Βίβλο πουθενά ως “γίγαντας”, αλλά ως ένας έμπειρος πολεμιστής των Φιλισταίων, αφού το ύψος του μόλις έφτανε τα 10 μέτρα, πράγμα πολύ συνηθισμένο για την εποχή εκείνη!
Αλλά και στα νεότερα χρόνια υπάρχουν περιπτώσεις γιγάντων. Στο Μουσείο του Κολλεγίου της Αγίας Τριάδας στο Δουβλίνο, υπάρχει ο σκελετός του Τσαρλς Μπάιρν (1761–1783), ο οποίος είχε ύψος 2 μέτρα και 62 εκατοστά, ενώ ένας Σκωτσέζος γίγαντας στην υπηρεσία του Φρειδερίκου Γουλιέλμου της Πρωσσίας, είχε ύψος 2 μέτρα και 58 εκατοστά.
Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 30/10/1954…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 30/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 30/10/1954

Δεν υπάρχουν σχόλια: