Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Από πού κρατά η «σκούφια» του Μωάμεθ

Ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί, που έζησε τον 6ο-7ο αιώνα στην Αραβία, γνωστός ως Μωάμεθ, θεωρείται από τους Μουσουλμάνους ως ο τελευταίος Προφήτης και Απόστολος του Θεού («ρασούλ Αλλάχ», στα αραβικά).
Να σημειώσω πως το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Μουσουλμανισμού, (στα αραβικά «qur’an», δηλαδή ανάγνωσμα) αναγνωρίζει τον Ιησού ως έναν από αυτούς τους Προφήτες.
Ο Μουχάμαντ, που σημαίνει «αξιέπαινος, αινετός», από το ρήμα «hamida» που σημαίνει «αινώ, υμνώ» στα αραβικά, ίδρυσε το Ισλάμ, που σημαίνει κατά λέξη «ευσεβής υποταγή», στο θεϊκό θέλημα, εννοείται.

Ο Μουσουλμανισμός είναι η θρησκεία των πιστών, των «muslim» στα αραβικά, αυτών δηλαδή που παραδίδονται, που υποτάσσονται στο Θεό. Συνώνυμο του Μουσουλμανισμού είναι ο Μωαμεθανισμός, από τον Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος έγραψε το Κοράνι.
Σ’ αυτό εμπεριέχεται, σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους, ο Λόγος του Θεού, όπως τον αποκάλυψε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ σε διάστημα 20 ετών. Το Κοράνι είναι γεμάτο, κι αυτό, όπως η Βίβλος, με ηθικές παραινέσεις και δόγματα.
Σημειωτέον πως ο Θεός των Μουσουλμάνων είναι ο Αλλάχ. Η λέξη ετυμολογείται από το αραβικό «Al-Ilah», που σημαίνει «ο Θεός». Να θυμίσω πως «Elohah» στα εβραϊκά, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: