Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Επικοινωνία με το πνεύμα του Βρετανού μεγιστάνα του Τύπου

Περίεργες ειδήσεις κατέφταναν από το Λονδίνο, το 1925. Τα μέλη της Εταιρίας των Πνευματιστών συγκάλεσαν σύσκεψη, στην οποία αποπειράθηκαν να αποφανθούν κατά πόσο ήταν εφικτή η μεταβίβαση των αγγελμάτων και των παραγγελμάτων σε όλο τον κόσμο, μέσω της χρήσης ραδιοφώνου.
Η Louise Owen, πρώην γραμματέας του αποθανόντος Λόρδου Northcliffe, ο οποίος υπήρξε μεγιστάνας του βρετανικού Τύπου και στυλοβάτης της εντόπιας οικονομίας, παρίστατο στη συγκεκριμένη πνευματιστική συνεδρίαση.

Μάλιστα, η Louise Owen αποκάλυψε ότι το “πνεύμα του Λόρδου” της επέβαλε να διακηρύξει στις γυναίκες απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη ότι όφειλαν να αρνηθούν να γίνονται μητέρες, εάν οι κυβερνήσεις των Εθνών δεν αποκηρύξουν τους πολέμους άπαξ δια παντός.
Alfred Charles William Harmsworth (15/07/1865 - 14/08/1922)
Alfred Charles William Harmsworth (15/07/1865 – 14/08/1922)
Εν τούτοις, με το πνεύμα του Λόρδου Northcliffe ισχυρίζονταν ότι είχαν κατορθώσει να επικοινωνήσουν και ο Sir Arthur Conan Doyle, αλλά και ο Αιδεσιμότατος George Vale Owen.
Ο Αιδεσιμότατος, άλλωστε, διαβεβαίωσε ότι το πνεύμα του Λόρδου είχε επικοινωνήσει μαζί του μόλις πέντε ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγιστάνα και ευχαρίστησε τον ιερέα για τις προσευχές του, τις οποίες είχε αναπέμψει στον Θεό υπέρ αυτού, “οι οποίες προσευχές τον είχαν βοηθήσει ιδιαιτέρως”.
Ο Αιδεσιμότατος George Vale Owen (αριστερά) μαζί με τον Sir Arthur Conan Doyle (δεξιά)
Ο Αιδεσιμότατος George Vale Owen (αριστερά) μαζί με τον Sir Arthur Conan Doyle (δεξιά)
Ένας άλλος πνευματιστής, που συμμετείχε κι εκείνος στη σύσκεψη, ανέφερε ότι το πνεύμα του Λόρδου Northcliffe τού είπε ότι η εκρίζωση του σοσιαλισμού ήταν αδύνατη.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 15/03/1925…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 15/03/1925
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 15/03/1925

Δεν υπάρχουν σχόλια: