Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Απόβαση εφέδρων με κωδική ονομασία «Μανώλης Μπικάκης» στα Ίμια – Σε τρεις ημέρες ξεσπά ελληνοτουρκική κρίση;

«Eλληνες, σε μερικές ημέρες, την 24η Ιουλίου ξεκινά η άσκηση των Εφέδρων στα Ίμια. Οδηγίες προς τους Εφέδρους: Στις 12 το μεσημέρι να είστε όλοι στο σημείο εκείνο του Πειραιά όπου αναχωρεί το πλοίο για την Κάλυμνο. Ολα τα στρατιωτικά είδη στους σάκους σας ή στο μπέρκιν σας. Κανείς δεν θα ταξιδέψει με στρατιωτική στολή. Δεν πάμε για παρέλαση, πάμε για άσκηση.
Πάμε στα Ίμια για να τιμήσουμε τους τρεις νεκρούς Αξιωματικούς μας του ΠΝ, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό».
«Πάμε να ακουμπήσουμε ένα στεφάνι στα Ίμια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και αισθανόμαστε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς, οι Έφεδροι.

Δεύτερον, ξεκαθαρίζουμε πηγαίνοντας στα Ίμια, όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι της Ιστορίας μας από το 1996 μέχρι σήμερα, το γκρίζο κομμάτι, δηλαδή αν τα Ίμια είναι Ελληνικά, αν η ζώνη είναι γκρίζα και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Με την κίνηση μας αυτή θα ξεκαθαριστεί οριστικά».
«Τρίτον, για να δώσουμε κουράγιο σε όλους εσάς τους Έλληνες που λιγοψυχάτε, που σας έχουν τρομάξει, που σας φοβίζουν. Πρέπει να πάψετε να τους φοβάστε, δεν είναι τίποτε, ένα φύσημα θέλουν»…
Αυτά αναφέρει ο υποστράτηγος κατ’απονομήν Σταύρος Βιτάλης όπως μπορείτε να ακούσετε και στο Βίντεο παρακάτω και συμπληρώνει:
Άσκηση Επιβίωσης στα Ίμια “Μανώλης Μπικάκης” – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ:
1. Στολή παραλλαγής με τα χρώματα του Ε.Σ., (χωρίς
διακριτικά, των μονάδων που υπηρετήσατε και εθνόσημο).
2. Τζόκευ παραλλαγής, χωρίς εθνόσημο.
3. Ατομικό υπνόσακο.
4. Μπέρκιν, σε χρώμα παραλλαγής ή λαδί.
5. Ατομικό σκηνάκι, ει δυνατόν σε χρώμα λαδί.
Α΄ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
1. 24 Ιουλίου: Άφιξη στην Κάλυμνο
2. 25 Ιουλίου: Εγερτήριο, συμμετοχή στην έπαρση της Ελληνικής
Σημαίας, Εθνικός Ύμνος
3. Συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους
(542 Σ.Ε Καλύμνου., Λιμενικό κλπ).
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Ξεκινά μια καυτή περίοδος στα ελληνοτουρκικά καθώς σε τρία περίπου 24ωρα θα γνωρίζουμε αν θα ξεσπάσει εληνοτουρκική κρίση καθώς Ελληνες Έφεδροι Καταδρομείς θα υλοποιήσουν την άσκηση που έχουν προαναγγείλει εδώ και καιρό πάνω στις βραχονησίδες Ιμια. Eκτός και αν το ελληνικό κράτος τους σταματήσει…
Υπενθυμίζουμε πως είχαν εδώ και μήνες ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.
Πρέπει να προσέξουμε το χρονικό «τάιμινγκ» της ιστορίας. Αν δηλαδή μια μεταφορά της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης από την Κυπριακή ΑΟΖ προς Αιγαίο και Ίμια συμφέρει ή όχι την Ελλάδα. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ναι.
Και γιατί γίνεται τώρα αυτή η άσκηση των Εφέδρων στα Ίμια και όχι στην επέτειο των Ιμίων, τον Ιανουάριο;
Θα ξεκαθαρίσει ή όχι το καθεστώς της περιοχής και θα τελειώσουν να τουρκικά επιχειρήματα περί γκρίζων ζωνών πριν προχωρήσουμε στην ΑΟΖ…;
Το δεύτερο είναι πως η απόβαση των εφέδρων στα Ίμια έρχεται σε μια περίοδο που το αργότερο σε 10 ημέρες το τουρκικό γεωτρύπανο αναλαμβάνει δράση και θα υπάρξουν εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Συνεπώς, μπαίνουμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τα ελληνοτουρκικά…
Την άσκηση προγραμματίζει ο σύλλογος Εφέδρων Πολιτών-Οπλιτών και στην από 26 Μαΐου 2018 επιστολή προς τον αρχηγό ΓΕΝ, που υπογράφει ο υποστράτηγος κατ’απονομήν Σταύρος Βιτάλης, αναφέρεται ότι “θα θέλαμε να σας υποβάλουμε με την παρούσα επιστολή, το αίτημά μας για γνωμοδότηση του Πολεμικού Ναυτικού, επί της προγραμματισμένης άσκησης των Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών, στις βραχονησίδες Ίμια”.
Παράλληλα, είχαν ζητηθεί διευκρινίσεις αναφορικά με “τις θέσεις και τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού επί του ζητήματος της ελεύθερης πρόσβασης των Ελλήνων πολιτών επί των βραχονησίδων Ίμια, δεδομένου ότι και αυτές, παράλληλα με του Λιμενικού Σώματος, παραμένουν συγκεχυμένες τόσο σε εμάς, όσο και στους αλιείς της Καλύμνου”.
«Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ορύγματος με τσουβάλια άμμου και κάλυψη από τις καιρικές συνθήκες. Θα τεστάρουμε τις αντοχές των καταδρομέων στην πείνα και στη δίψα πάνω σε μία ελληνική βραχονησίδα”. Όπως σημειώνει ο ίδιος o κ. Βιτάλης,“εάν δεν απαντήσει το Πολεμικό Ναυτικό σε εύλογο διάστημα στην επιστολή μας εμείς θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της άσκησης προσεγγίζοντας τις βραχονησίδες με φουσκωτά.
Το 1996 μετά τα Ιμια με εντολή του τότε Ελληνα πρωθυπουργού παρουσιάστηκα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και εισηγήθηκα στον τότε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Κουρή την πρόταση των Σέρβων να θέσουν στη διάθεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μία ολόκληρη ταξιαρχία Σέρβων μαχητών. Ο τότε υφυπουργός αρνήθηκε την πρόταση των Σέρβων”.
Ο κ. Βιτάλης υπήρξε επικεφαλής των Ελλήνων εθελοντών στο πλευρό της Σερβικής Δημοκρατίας στις συγκρούσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το 1995 έγινε κατ’απονομή ταγματάρχης καταδρομών του σερβικού στρατού και το 1999 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του σερβικού έθνους, τον μεγαλόσταυρο πρώτης τάξεως, και του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του υποστράτηγου.
Ας δούμε εικόνες και βίντεο
Η επιστολή προς τον αρχηγό ΓΕΝ:

Άσκηση Εφέδρων στα Ίμια. Από τις 24//7/2018. Εις μνήμην:
Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορα Γιαλοψού.
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες.
Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε .Κ.Π. Καβάφης





Δεν υπάρχουν σχόλια: