Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτιμά την τραγωδία στο Μάτι

O χάρτης που δημοσίευσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, και συντάχθηκε με αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν δύο ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές, αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου στον οικισμό Μάτι.
Στο συμπέρασμα ότι ποσοστό επιφανείας της τάξης του 70% από την καλυφθείσα έκταση στο Μάτι αντιστοιχεί σε πλήρως καμένες εκτάσεις, και της τάξης του 30% αντιστοιχεί σε μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις καταλήγει η λεπτομερής αποτίμηση της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου που έκανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οι αεροφωτογραφίες ελήφθησαν δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά με συστήματα Drones/UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης (3,5 εκατοστά).
Ο χάρτης που δημοσιεύεται καλύπτει συνολική έκταση 4.318 στρεμμάτων, και συντάχθηκε με αξιοποίηση των αεροφωτογραφιών υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 25 Ιουλίου με χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ)/UAV τύπου Falcon, σε συνεργασία με την εταιρεία Άρτεμις-Aerosurvey. 
Σκοπός του χάρτη αυτού είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την διαχείριση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών.
Στη δημοσίευσή του προχώρησε το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: