Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Oργή Τραμπ: Ο Ερντογάν δίνει drones στο Μαδούρο – Επένδυση-«μαμούθ» Κίνας στη Τουρκία – «Μη χρησιμοποιείτε google, μόνο yandex»

Εναν νέο σύμμαχο φαίνεται ότι βρήκε η Τουρκία, όπου η συνεργασία πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε στρατιωτικό πλέον. H κίνηση αυτή σίγουρα θα εξοργίσει τον Ν. Τραμπ, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στις διαφορές Αγκυρας-Ουάσινγκτον.
Ο λόγος για την Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Αγκυρα θα προμηθεύσει εντελώς δωρεάν με drones το καθεστώς Μαδούρο. Πρόκειται για μία κίνηση που θα εξοργίσει τις ΗΠΑ, καθώς η Κυβέρνηση στο Καράκας αποτελεί εχθρό για την Ουάσινγκτον.

Δείτε το δημοσίευμα:

Ετσι λοιπόν Ερντογάν και Μαδούρου αναπτύσσουν τις στενές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.
Οπως έχουμε αναφέρει, στην Τουρκία θα στέλνει εφεξής τα αποθέματα χρυσού η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα, για αρκετά χρόνια, αγόραζε χρυσό από μεταλλωρύχους της χώρας και στη συνέχεια, τον έστελνε στην Ελβετία προκειμένου να πιστοποιηθεί ως μέσο αγοράς συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Ωστόσο, οι νέες κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας έβαλαν «φρένο» σ’ αυτή την πρακτική. Όπως τόνισε ο υπουργός Εξόρυξης, Βίκτορ Κάνο «Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν δεν μπορούσαμε να πάρουμε πίσω τον χρυσό μας».
Ως εκ τούτου, η Βενεζουέλα στράφηκε στη…. γειτονική Τουρκία, με τις δύο χώρες να καταλήγουν σε μία κοινή συμφωνία για τα αποθέματα χρυσού.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιες τουρκικές εταιρείες θα προχωρούν στην πιστοποίηση του χρυσού και ποια θα είναι η ακριβής αξία του μεταφερόμενου πολύτιμου μετάλλου.
Πάντως, από την αρχή του έτους, η κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί στην αγορά 9,1 τόνων χρυσού από μικρούς μεταλλωρύχους, στα νότια της χώρας.
«Μετά την πιστοποίηση, ο χρυσός θα επιστρέφει στη Βενεζουέλα, αποτελώντας μέλος των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας» εξήγησε ο Κάνο.
Ταυτόχρονα, ο γραφικός, αλλά πιστός σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Yigit Bulut στέλνει μήνυμα προς κάθε Τούρκο να μην χρησιμοποιεί πλέον την google, αλλά την ρωσική yandex.
Δείτε το βίντεο: 

Η Τουρκία πλέον παίρνει τις αποφάσισεις της. Απομακρύνεται από την Δύση και με τις τελευταίες κινήσεις βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην αγκαλιά των BRICS.
Μετα την Ρωσία και η Κίνα στηρίζει εμμέσως και αμέσως την Τουρκία στη διαμάχη της με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινεζικού ΥΠΕΞ, το Πεκίνο στηρίζει την Αγκυρα στη διένεξη που λαμβάνει χώρα με τις ΗΠΑ.
Το σημαντικότερο όμως βρίσκεται στο ότι η εταιρεία Alibaba θα επενδύνει 1 δισ. δολάρια στη Τουρκία. Λεφτά οξυγόνο με λίγα λόγια στην κατεστραμμένη τουρκική οικονομία. Μετά το Κατάρ, έρχεται και η Κίνα να σώσει τον Ερντογάν.
Το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι με λίγα λόγια, καθώς λαμβάνει χώρα ένας έντονος οικονομικός παρασκηνιακός πόλεμος, το ποιος θα κερδίσει, θα το δούμε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: