Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ινδιάνος Ιερέας Ανακαλύπτει το «Εκρηκτικό Μείγμα» των Ελλήνων

Συγκινεί και εντυπωσιάζει ο πατέρας Τιμόθεος. Ένας Κολομβιανός Ιερέας με ινδιάνικη καταγωγή, ο οποίος λατρεύει τον Χριστό και την Ελλάδα. Τα λόγια του μας έκαναν να δακρύσουμε και όπως θα δείτε στο βίντεο δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί.
του Κίμωνα Χαραλάμπους Ο πατέρας Τιμόθεος πριν ακριβώς τρία χρόνια βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.
Αυτές τις μέρες, που βρίσκεται ξανά στην Αθήνα, ο πατέρας Τιμόθεος, με καταγωγή από την Κολομβία και με αίμα ινδιάνικο, μιλάει για την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα και συγκινεί με τα λόγια αγάπης του για τους Έλληνες.
Επισκέφτηκε την Ελλάδα ψάχνοντας τον Διογένη και τον Σωκράτη, ωστόσο αυτό που βρήκε, ήταν ουσιαστικά και αυτό που αναζητούσε… ο Χριστός, μέσω της Ελληνοορθοδοξίας, καθώς ο Ελληνισμός οδηγεί στο Φως του Τριαδικού Θεού μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, αναζητώντας… έφτασε στην πηγή της σοφίας.
Διαβάζοντας διάφορα βιβλία στην χώρα του, κατάλαβε ότι ο Ελληνισμός και η Ελλάδα είναι οι βάσεις της χριστιανικής πίστης, που δεν είναι θρησκεία, αλλά τρόπος ζωής.
Ο Ελληνισμός, λέει ο πατήρ Τιμόθεος, διδάσκει πώς βιώνει κάποιος (ελεύθερα) τον Θεό και πώς έχεις (επι)κοινωνία μαζί του.
«Αυτά τα έψαχνα από μικρό παιδί. Ο Θεός κάποια στιγμή μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να μάθω τα Ελληνικά», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Ως Κολομβιανός με Ινδιάνική καταγωγή και με λίγο αίμα ισπανικό, θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Αυτό είναι το εξής:
Εμείς όλοι κοιτάμε προς την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι ένα ευρωπαϊκό νόμισμα. Η ουσία του Ελληνισμού είναι η Αγάπη, η αγάπη του Θεού είναι η αγάπη του Ελληνισμού που πρόσφερε σε όλο τον κόσμο, πολιτισμό, σοφία και φώτισε όλους εμάς.
Ευχαριστώ όλους του Έλληνες για την αγάπη και τον πολιτισμό σας».
Στην συνέχεια, στέλνει μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, την ώρα που οι κυβερνώντες προσπαθούν να ξεριζώσουν τον Ελληνισμό από την χώρα μας.
«Ο Έλληνας οφείλει να ξέρει από πού προέρχεται. Ο Ελληνισμός έδωσε στον κόσμο τον δρόμο της σοφίας. Οι Έλληνες προσέφεραν στον κόσμο ό,τι καλύτερο».
«Να πραγματοποιούμε αυτά που είπε ο Σωκράτης», προσέθεσε, αποθεώνοντας τον «μεγάλο ταξιδευτή» των Ελλήνων.
«Οι Έλληνες προσφέρουν Φως», υπογράμμισε, κόντρα στο σκότος της άγνοιας και της ομογενοποίησης-ισοπέδωσης, συμπληρώνουμε εμείς.
«Άλλες χώρες ήρθαν στην λατινική Αμερική και καταπάτησαν. Όταν οι Έλληνες ήρθαν εδώ ή αλλού έδωσαν και δίνουν σοφία», τόνισε και ανέφερε το πιο συγκινητικό:
«Από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, επάνω εκεί στεκόμαστε όλοι. Ο θησαυρός των Ελλήνων δεν είναι τα οικονομικά και τα υλικά. Ο κόσμος δεν πηγαίνει καλά. Πρέπει να υπάρξει οντολογική αλλαγή που προσφέρει ο Χριστός δια μέσω των Ελλήνων. Αλλιώς δεν θα υπάρξει αλλαγή στον κόσμο.
Ευχαριστώ για ό,τι κάνατε για εμάς. Μοιράσατε τον πολιτισμό σας. Μας τον δίνετε. Ο Ελληνισμός αγάπησε όλον τον κόσμο. Μας προσέφερε τον Χριστό. (…)
Ζήτω η Ελλάδα! Ο Θεός να έχει καλά τους Έλληνες και να δείτε την χαρά του Ελληνισμού στα παιδιά των παιδιών σας», καταλήγει σκορπώντας συγκίνηση στους απανταχού Έλληνες.
Να είστε σίγουρος πάτερ πως αυτά που εύχεστε θα γίνουν, καθώς το εκρηκτικό μείγμα των Ελλήνων θα είναι σύντομα έτοιμο να ξαναχυθεί στην Οικουμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: