Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Κύπρος: Προχωρά το θέμα κατασκευής γαλλικής στρατιωτικής βάσης

Με γρήγορους  ρυθμούς φαίνεται να προχωρά το ζήτημα της γαλλικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο και ευρύτερα των στρατιωτικών διευκολύνσεων από την Λευκωσία προς το Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma Live.
Ατζέντα φαίνεται να υπάρχει και στα εξοπλιστικά προγράμματα της Pesco, δεδομένου ότι η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αμυντική βιομηχανία.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή βρέθηκε  στην Κύπρο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε στο Προεδρικό Μέγαρο διαβουλεύσεις με την παρουσία και των υπουργών Άμυνας και Ενέργειας.
Αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα η γαλλική Total, φαίνεται να έχει κάνει ξεκάθαρο στον κ. Λακκοτρύπη ότι θέλει να συμμετέχει σε όλα τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Το υπουργείο Ενέργειας αντιμετωπίζει την εξέλιξη αυτή ως μια πολιτική θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε σχέση με την συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γερμανό ομόλογο του, την ερχόμενη Δευτέρα (10/9) θα αφορά σε σημαντικό βαθμό το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά.
Η Λευκωσία εμφανίζεται έτοιμη να «ηχήσει» το καμπανάκι του Κυπριακού ενόψει των έντονων προσπαθειών που καταβάλλει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ για ενεργοποίηση της διαδικασίας για την τελωνειακή αναβάθμιση Τουρκία – Ε.Ε
Πηγή: ΣΙΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: