Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος στη Μεσόγειο που Αποδεικνύει την Ύπαρξη του Δευκαλίωνα;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για έναν κατακλυσμό που έγινε κάποτε, από τον οποίο σώθηκαν μόνο δύο άνθρωποι που έφτιαξαν ένα νέο κόσμο.  Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας προκατακλυσμιαίος πολιτισμός, κάπου στη Μεσόγειο, αν λάβουμε υπόψη μας τα σχετικά με τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα.
Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η ΑρχαιοΕλληνική ιστορία που αναφέρει η μυθολογία μας και που, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, προηγείται όλων εκείνων των παρόμοιων αρχαίων παραδόσεων που ακολούθησαν, όπως για παράδειγμα η Εβραϊκή εκδοχή, με τον Κατακλυσμό του Νώε.


Όπως αναφέρει η dailystar.co.uk, υποστηρίζεται πως έχουν βρεθεί στοιχεία «βόμβα» ενός «προκατακλυσμιαίου πολιτισμού» που θα μπορούσε να αποδείξει την ακρίβεια της Γένεσης, αλλά παράλληλα και της ελληνικής μυθολογίας με τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ίσως, ακόμα και του Δάρδανου και του Ωγύγου, όπως και πολλών άλλων.
Αναφέρεται, λοιπόν, ότι το νησί Ruad, στη Μεσόγειο Θάλασσα, είναι το μόνο κατοικημένο νησί στα ανοιχτά της Συρίας. Ήταν γνωστό στους Έλληνες ως Άραδος, αλλά μετονομάστηκε σε Ruad, ή Aruad από τους Ναϊτες κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών
Ήταν κάποτε προστατευμένο από όλες τις πλευρές με τεράστια μεγαλιθικά μπλοκ που αποτελούσαν ένα ενιαίο τείχος. Η συμβατική ιστορία θεωρεί πως είναι έργο της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής.
Αλλά στο νέο υλικό, που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Mystery History του YouTube, ο αφηγητής θέτει ακατάπαυστα ερωτήματα και ισχυρίζεται ότι οι δομές είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε ηλικία.
Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από την περιγραφή:
Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκαν αυτές οι δομές είναι ένα μυστήριο, αν όμως ολοκληρώθηκε από τους πιο σύγχρονους προγόνους μας, γιατί αυτή η γνώση χάθηκε στους αιώνες; Γιατί οι πολιτισμοί αυτοί δεν συνέχιζαν αυτά τα θαυμαστά τεχνικά έργα; Γιατί αυτοί οι υποτιθέμενοι πολιτισμοί δεν μπορούσαν να οικοδομήσουν αδιαπέραστα φρούρια για να προστατεύσουν τους ανθισμένους πολιτισμούς τους από πιθανούς εισβολείς, χρησιμοποιώντας αυτές τις ίδιες τεχνικές;
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 2/9/18, έχει προκαλέσει αναταραχή με σχεδόν 100.000 εμφανίσεις σε περίπου ένα μήνα.
Ειδικά, ο τίτλος «Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος στο Ρουάντ;» που εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι τα τείχη είναι έργο ενός «προκατακλυσμιαίου πολιτισμού» πυροδότησε πολλές συζητήσεις για το αν τα ερείπια αυτά στο Ruad αποδεικνύουν την ιστορία για ένα πολιτισμό που έζησε πριν τον Κατακλυσμό και την Κιβωτό του Νώε, ή του Δευκαλίωνα, ή του Ουτναπιστίμ και τόσων άλλων που οι ιστορίες τους μοιάζουν πάρα πολύ, ελαφρά παραλλαγμένες, αλλά με πάμπολλα κοινά στοιχεία, όμως με διαφορετικά ονόματα.
ΠΗΓΗ https://www.diadrastika.com/2018/10/vrethike-prokataklysmiaio-teichos-sti-mesogeio-poy-apodeiknyei-tin-yparxi-toy-deykaliona.html#
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: