Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Άρον-άρον οι Τούρκοι κλείνουν τις τράπεζές τους στην Ελλάδα – Λουκέτο στη Ziraat – Αναταράξεις στη Θράκη

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο και ειδικά την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, η Τουρκία ξεκίνησε την απόσυρση των τραπεζών της από την Ελλάδα, με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ziraat Bankasi στην Ρόδο το οποίο λειτουργεί από το 2012, μετά από δράση των ελληνικών εποπτικών αρχών και υπηρεσιών ασφαλείας.
Η τουρκική τράπεζα διαθέτει σήμερα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θες/νικη και Κομοτηνή προσπαθώντας να ελέγξει μέρος της αγοράς στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.
Το σχέδιο της Τουρκίας φυσικά με την εγκαθίδρυση τραπεζικών υποκαταστημάτων είναι διττό. Αφορά εκτός της οικονομικής διείσδυσης σε κρίσιμες περιοχές της πατρίδος μας και την προσπάθεια συσπείρωσης των Ελλήνων μουσουλμάνων γύρω από αυτά τα τα τραπεζικά ιδρύματα με αλλότριους πάντα σκοπούς.

Το σχέδιο είχε εκπονηθεί από το παλάτι του σουλτάνου και το τουρκικό ΥΠΕΞ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.
Η τουρκική Τράπεζα υλοποιεί μεθοδικά εδώ και μερικά χρόνια αυτές τις βλέψεις προσπαθώντας να αλώσει «ελληνικό έδαφος”.

Η ελληνικές αρχές όμως εδώ και μεγάλο διάστημα κινήθηκαν μεθοδικότατα και δεν επέτρεψαν στα τουρκικά σχέδια που είχαν και θρησκευτικό μανδύα να ευοδωθούν από ότι όλα δείχνουν.

Οι πληροφορίες από την Ρόδο φέρουν τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ να εντόπισαν «ύποπτες δραστηριότητες» των Τούρκων τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι φυσικά θα είχαν πιθανόν σχέση και με άλλες τουρκικές υπηρεσίες (όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την τουρκική κοινωνία), με αποτέλεσμα να τεθούν υπό «στενό μαρκάρισμα».
Μιλάμε για τουρκικά παιχνίδια με την μικρή μουσουλμανική μειονότητα σε Ρόδο και Κω, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των τουρκικών άνομων σχεδίων γεγονός που αποτελεί μέγα κίνδυνο για την χώρα μας.
Αναφέρθηκε μάλιστα η διακίνηση μεγάλων ποσών τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις κινήσεις της τράπεζας, κατά παράβαση ελληνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όλα τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, μιας και το θέμα άπτονταν και ευρωπαϊκών κανόνων.
Οι ελληνικές εποπτικές αρχές είχαν ξεκινήσει ελέγχους στην ZIraat Bankesi στην Ρόδο θέτοντας την μητρική εταιρεία στην Τουρκία σε ύψιστο συναγερμό.
Η τουρκική τράπεζα κατανόησε ότι θα εκτεθεί, όχι μόνο στο υποκατάστημα Ρόδου αλλά και αλλού και έτσι φέρεται να αποφάσισε να κλείσει άρον-άρον αυτό το κατάστημα.
Τα ίδια όμως μεγάλα και ύποπτα κεφάλαια σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από ενδελεχή έρευνα των ελληνικών αρχών, η οποία έγινε με μεγάλη διακριτικότητα για να μην κινηθούν  υποψίες, αποκαλύφθηκαν και στο υποκατάστημα της Κομοτηνής.
Πρόκειται για μια πόλη μαζί με την Ξάνθη στην οποία διαβιούν 90.000 Έλληνες μουσουλμάνοι τους οποίους ο Ερντογάν επιθυμεί πάση θυσία να «χειραγωγήσει» λόγω των νέο-οθωμανικών σχεδίων του κατά της Ελλάδος.
Στην Κομοτηνή δόθηκαν δάνεια με ευνοϊκούς όρους όχι μόνο σε μουσουλμάνους αλλά και σε Χριστιανούς αγρότες, οι οποίοι υποθήκευσαν την γη τους όχι μόνο στην τουρκική τράπεζα, αλλά στην ουσία στο τουρκικό κράτος.
Το σχέδιο κατασχέσεων ακινήτων στη Δυτική Θράκη είναι μόνο μια από τις πρακτικές της Τουρκίας, για να διεισδύσει στην Δ.Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
Γίνεται λόγος για εκατομμύρια που δίνονται από την Άγκυρα που κύριο σκοπό τους έχουν τον εκτουρκισμό του μουσουλμανικού πληθυσμού.
Επίσης αποκαλύφθηκαν και άλλες εξωγενείς δραστηριότητες των Τούρκων τραπεζικών με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα που ξεφεύγουν από τα καλώς ευνοούμενα καθήκοντα τους.
Το γεγονός όλων αυτών των πεπραγμένων αποκαλύφθηκε μετά την μεθοδική εργασία Ελλήνων ειδικών των εποπτικών υπηρεσιών και  ειδικών ασφαλείας, οι οποίοι έκαναν όπως φαίνεται άριστα την δουλεία τους, αναγκάζοντας την Άγκυρα να ξηλώσει γενικούς διευθυντές αλλά και τον πρόξενο, στο γνωστό για την δράση του, τουρκικό προξενείο.
Μάλιστα οι ελληνικές αρχές φέρονται να έστειλαν «μήνυμα» στην τουρκική τράπεζα ότι οι δραστηριότητες της πρέπει να αφορούν μόνο τραπεζικά προϊόντα αλλιώς θα έχει σοβαρές κυρώσεις.
Οι Τούρκοι όμως είναι ανατολίτες και θεωρούν εαυτόν ως ανώτερο από όλους τους λαούς των Βαλκανίων και εκτιμάται ότι θα αναζητήσουν άλλη δίοδο για να συνεχίσουν το έργο της υπονόμευσης της ελληνικής κοινωνίας εκ των έσω.
Πρόκειται για μια προσπάθεια «χρήσης ” μέρους της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας ως ” Δούρειο Ίππο” εντός ελληνικής επικράτειας.
Τα παιχνίδια αυτά είναι μια αντιγραφή της στάσης της Τουρκίας με τις μουσουλμανικές μειονότητες σε Σερβία, Κόσοβο, ΠΓΔΜ, Γερμανία και Βουλγαρία, σε μια προσπάθεια χρησιμοποίησης τους για το σχέδιο Ερντογάν που αφορά την αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Για αυτό οφείλουμε ως λαός, να ξυπνήσουμε άμεσα από τον λήθαργο που βρισκόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και να κινούμαστε πλέον με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο με όλους , «φίλους» και «εχθρούς» έχοντας πάντα τα μάτια μας «ορθάνοικτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: