Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ! «ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ». ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Δεν έχει τέλος η τουρκική μονταζιέρα, καθώς οι Τούρκοι μέσω των ΜΜΕ επινόησαν δήθεν παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικό στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος. Είναι προφανές πως η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο και προσπαθεί με ευφάνταστα σενάρια να πυροδοτήσει κλίμα σύγκρουσης. Όπως φαίνεται δεν είναι τυχαίες οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν αλλά και του Χουλουσί Ακάρ.

Oπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού στρατιωτικού σκάφους, το οποίο προερχόμενο από τη Σάμο και αφού έπλευσε πρώτα σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησε έρευνες στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι).
Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, οι συντεταγμένες του ελληνικού σκάφους έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.΄Με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα.
Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια κάτι που όπως σημειώνεται έχει ξεκόψει η Τουρκία απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα  εάν συμβεί.
 Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε τη ρητορική του, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.
1

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων). Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν».
«Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».
ΠΗΓΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: