Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΈΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.
Ωστόσο με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία λεωφορείων από Ελλάδα. Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από Βορειοηπειρώτες, αλλά και άλλους Έλληνες πολίτες, που μετακινούνται προς τη Βόρειο Ήπειρο για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Αλβανικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει από χθές τους τελωνειακούς ελέγχους στις εισόδους από Ελλάδα προς Αλβανία.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, Δεν άφησαν Έλληνα να περάσει τα σύνορα γιατί είχε τατουάζ με αρχαίο ελληνικό συμβολισμό. Σε έναν άλλο Έλληνα δεν του επέτρεψαν να περάσει τα σύνορα με την Ελληνική σημαία, με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να μεταβεί στην Βόρειο Ήπειρο.
Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζητούν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων, ώστε να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.
Το makeleio.gr εύχεται στα αδέλφια μας που ταξιδεύουν στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου για το τελευταίο αντίο στον ήρωα Κώστα Κατσίφα καλό ταξίδι!
Ο Δημοσιογράφος του STAR Γιάννης Σωτηρόπουλος που λίγο μετά τις 8 έφτασε στους Βουλιάρατες ανέφερε: «Φτάσαμε ξημερώματα στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ακολουθώντας τα πούλμαν. Εξονυχιστικός ο έλεγχος των αλβανικών αρχών στην Κακαβιά για να περάσουμε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. »

Δεν υπάρχουν σχόλια: