Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Αμερικανίδα αστροναύτης προειδοποιεί: «Χρειαζόμαστε τη Γη – Ο Άρης δεν είναι η λύση για το ανθρώπινο είδος» (φώτο)

Καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή έκρουσε η Μέι Τζέμισον, η πρώτη Αφροαμερικανή αστροναύτης, επισημαίνοντας ότι «ο Άρης δεν είναι η λύση για να σωθεί το ανθρώπινο είδος».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 24ο Συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, εκτίμησε πως ο Κόκκινος Πλανήτης δεν μπορεί να αποτελέσει «σχέδιο B» για την Ανθρωπότητα, χαρακτηρίζοντας την κλιματική αλλαγή ως το «σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ποτέ οι άνθρωποι».

«Πρέπει να το λύσουμε και είναι πραγματικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι πρόβλημα όλων. Όταν οι άνθρωποι λένε «Σώστε τη Γη», κάνουν λάθος. Το ζήτημα δεν είναι να σώσουμε τη Γη. Είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε να την πληγώνουμε σε σημείο που εκείνη δεν θα μπορεί πια να μας φιλοξενήσει» ανέφερε, περιγράφοντας στη συνέχεια τον «απίστευτο γαλάζιο πλανήτη» που αντίκρισε από το παράθυρο του διαστημοπλοίου με το οποίο ταξίδεψε στο Διάστημα το 1992.
«Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς. Να το αντιληφθούμε: Η Γη δεν μας έχει ανάγκη, εμείς χρειαζόμαστε τη Γη. Και, μολονότι θα ήθελα να πάω στον Άρη, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει ένα σχέδιο Β για να σωθεί ο πολιτισμός και το είδος μας» κατέληξε.
Περίπου 200 χώρες μετέχουν στην COP24 που διεξάγεται από την Κυριακή στο Κατοβίτσε.

Γεννημένη το 1956, η Μέι Τζέμισον ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που ταξίδεψε στο Διάστημα ως μέλος του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Endeavour, στις 12 Σεπτεμβρίου 1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια: