Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι τρεις όροι που θα θέσει η Ελλάδα στα Σκόπια για την συμφωνία.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός δέχθηκε όρους από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που εντέλει υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση, οι οποίοι ακυρώνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζάεφ στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, όπου επικύρωσε τις αλυτρωτικές διαθέσεις ενός σκληρού πυρήνα που διέπει δυστυχώς ένα κομμάτι του σλαβικού πληθυσμού της γειτονικής χώρας. Όλα αυτά ενώ ο αλβανικός πληθυσμός αυξάνεται και έχει φτάσει σύμφωνα με έγκυρη μελέτη το 40%. Την ώρα δηλαδή που κάποιοι Σλάβοι ζουν με ψευδομακεδονικές ονειρώξεις, το αλβανικό στοιχείο ετοιμάζεται να καταπιεί το κρατίδιο.

Οι πρόσφατες παρανοϊκές δηλώσεις λοιπόν που πετάνε στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις τόσο στα θέματα του αλυτρωτισμού όσο και στο Erga Omnes, προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ως κορυφαίος γνώστης του διεθνούς δικαίου έστειλε σκληρό μήνυμα στα Σκόπια αλλά και σε κάποιους εύπιστους εντός Αθηνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια και την απόφαση να τεθούν τρεις αυστηρότατοι όροι προκειμένου να προχωρήσει οποιαδήποτε συζήτηση. Στο τελικό κείμενο λοιπόν που θα τεθεί προς συζήτηση θα περιλαμβάνεται απερίφραστα:

1. Σαφής διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό» έθνος.

2. Σαφής διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα

3. Ρήτρα άμεσης αποβολής από το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση στο Σύνταγμα των Σκοπίων μελλοντικά, η οποία θα αντιτίθεται στην τελική συμφωνία.

Σε περίπτωση που η πλευρά των Σκοπίων αρνηθεί να τις προσυπογράψει, τότε σταμάτα οποιαδήποτε πρόοδος στις συζητήσεις. Εκεί δηλαδή θα τελειώσει το εμπρηστικό παιχνίδι με τις αλυτρωτικές δηλώσεις σκοπιανών αξιωματούχων οι οποίες έπειτα διαψεύδονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: