Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Tι είναι τα «Κίτρινα Γιλέκα» που φέρνουν την επαναστάτη στη Γαλλία μέσω facebook

Ποιοι είναι τα «Κίτρινα Γιλέκα», που ξεσηκώθηκαν στη Γαλλία κατά του «καθεστώτος» Μακρόν; Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδέα για τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος -ανταποκρίτρια στο Παρίσι- Μαρία Δεναξά έχει κάνει κάποιες διαφωτιστικές αναρτήσεις στο Twitter. Ας τις διαβάσουμε:

«Γαλλία: Το 84% των Γάλλων (+7% απο τις 22 Νοεμβρίου) βρίσκουν δικαιολογημένες τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων. Δημοσκόπηση Odoxa-Dentsu για την εφ. Figaro».
«Γαλλία: «Απο τα 3,9 δισ. που θα αποφέρει η αύξηση της φορολογίας των καυσίμων το 2019, μόνο 80 εκατομμύρια, δηλαδή το 0,2%, θα διατεθούν για το περιβάλλον και την οικολογία»- Le Canard Enchaîné. Η επιβολή νέων φόρων στα καύσιμα έγινε με την δικαιολογία προστασίας του περιβάλλοντος».
«Με δυο λόγια επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνεται δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι οι Φτωχοί Εργαζόμενοι που δεν καταφέρνουν με τον μισθό που παίρνουν να βγάλουν το μήνα».
Κόμματα των άκρων αλλά και παραδοσιακά, όπως οι σοσιαλιστές και το δεξιό κόμμα επιχειρούν να βάλουν την ετικέτα τους στα Κίτρινα Γιλέκα. Στις κινητοποιήσεις τους έχουν διεισδύσει και ταραξίες που εκτός από κουκούλες φόρεσαν και κίτρινα γιλέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: