Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

S-300: Οι πρώτες εικόνες του ρωσικού συστήματος στη Συρία

Μετά την απόστολή των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου Karsukha-2 στη Συρία, έφτασαν πριν από λίγο και τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300. Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποφάσισε να δημοσιεύσει φωτογραφίες από την άφιξη και παράδοση του συστήματος S-300 στο Συριακό Στρατό.
Οι φωτογραφίες, που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, δείχνουν τις συστοιχίες S-300 να εκφορτώνονται από ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, πιθανότατα την Δευτέρα το βράδυ.
Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε και επισήμως την παράδοση των συστημάτων S-300 στη Συρία, αλλά και ότι η Μόσχα είχε επίσης παραδώσει 49 άλλα συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού στη Συρία προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των ρώσων στρατιωτών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ο Συριακός Στρατός θα χρειαστεί περίπου τρεις μήνες για να εκπαδιευτεί στο πώς να χρησιμοποιεί τους S-300.
Τόσο η παράδοση των S-300, αλλά και η αποστολή των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμοθ Karsukha-2 είναι αποτέλεσμα της κατάριψης του Ρωσικού αεροσκάφους IL-20 στα τέλη Σεπτεμβρίου από φίλια πυρά κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον θέσεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία δεν θα αναπτύξει συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία, διότι αυτό θα οδηγούσε σε σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: