Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Εμφάνιση νεκρού σε φιλμ

Στις 03/03/1953, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” ένα άρθρο στο οποίο παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα ενός πειράματος που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα του γιατρού Μιχαήλ Ρημαντώνη. Η ομάδα αυτή ασχολούνταν επί χρόνια με την “μεταψυχική πειραματική”. Το πείραμα αυτό αποτέλεσε τη σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας, στην οποία βασικό ρόλο έπαιζε ένα γραφολογικό διάμεσο (μέντιουμ).
Σκοπός του πειράματος ήταν η φωτογραφική αποτύπωση ενός πνεύματος νεκρού. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας του διαμέσου με το πνεύμα ενός νεκρού, κάποιο βράδυ, ο νεκρός αποκάλυψε στο διάμεσο ότι σύντομα θα εμφανιζόταν. Έδωσε, μάλιστα και οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει καλύτερα αντιληπτή η παρουσία του.
Συγκεκριμένα, είπε στο διάμεσο ότι θα έπρεπε να καλύψουν την πόρτα του δωματίου με μαύρο ύφασμα. Όταν το πνεύμα θα έδινε στο διάμεσο τη λέξη “παρών”, τότε θα προέβαλε το σώμα του στη φωτεινή του διάσταση. Στο δωμάτιο θα έπρεπε, επί πέντε λεπτά, να επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, για να ληφθεί η φωτογραφία με επιτυχία. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβανόταν τρεις φορές, με διαστήματα δέκα λεπτών μεταξύ τους. Προσδιορίστηκε, μάλιστα και η ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιούνταν το πείραμα.
Την προσδιορισμένη ημέρα, η ομάδα του Μιχαήλ Ρημαντώνη συγκεντρώθηκε, αφού είχε λάβει όλα τα μέτρα για τη επιτυχία της φωτογράφισης. Πράγματι, αφού ακολούθησαν τις οδηγίες που είχαν λάβει από το πνεύμα του νεκρού, έσβησαν τα φώτα και επικράτησε απόλυτη σιωπή.
Ύστερα από λίγο, σε διάφορα σημεία του δωματίου παρουσιάστηκαν φωσφορίζουσες σφαίρες, ενώ επάνω στο μαύρο ύφασμα που κάλυπτε την πόρτα του δωματίου, διαχύθηκε αμυδρό φως ακαθορίστου σχήματος.
Εμφάνιση νεκρού σε φιλμ…Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι η φωτογράφιση έγινε με μία συνηθισμένη φωτογραφική μηχανή, σε συνθήκες απόλυτου σκότους…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 03/03/1953
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 03/03/1953
πηγη https://strangepress.gr/2016/03/15/emfanisi-nekroy-se-film/

Δεν υπάρχουν σχόλια: