Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Α.Τσίπρας: Τώρα θέλει να πάει στη Μόσχα- Η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί ακόμα το αίτημά του

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Μόσχα μέχρι το τέλος του χρόνου για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία που ο ίδιος χάλασε πριν λίγους μήνες. 
«Ο Τσίπρας πιστεύει πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη και να προχωρήσουμε με τις σχέσεις μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επισκεφτεί τη Μόσχα πριν το τέλος του έτους», δήλωσε η μία πηγή.

Σύμφωνα με την άλλη πηγή, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μπορεί να γίνει τον Νοέμβριο.«Το ταξίδι συζητείται, θα πραγματοποιηθεί, το πιθανότερο, τον Νοέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε η πηγή.
Τον Ιούλιο, η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η Ρωσία αντέκρουσε τις κατηγορίες, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβνα, τις αποκαλεί «παράλογες».
Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά ενώ οι πηγές της Ρωσίας δεν έχουν επιβεβαιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: