Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έφτιαξε σπίτι από χαρτονομίσματα διαμαρτυρόμενος για την κρίση



Ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην οικονομική κρίση και τον άδικο πλουτισμό εμπνεύστηκε ο Ιρλανδός καλλιτέχνης Φρανκ Μπάκλεϊ.
Ο τελευταίος προχώρησε στην κατασκευή σπιτιού όχι όμως με οικοδομικά υλικά, αλλά με χαρτονομίσματα αξίας μεγαλύτερης από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Όπως και οι υπόλοιποι συμπατριώτες του έτσι και ο Μπάκλεϊ έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης. Η αποπληρωμή του δανείου με το οποίο είχε αγοράσει το σπίτι όπου διέμενε ήταν αδύνατη, ενώ το γεγονός ότι δεν μπορούσε να συντηρήσει ούτε την οικογένειά του είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα και τα δύο του παιδιά να τον εγκαταλείψουν.
Τότε ήταν που θυμήθηκε το δώρο που του είχε κάνει ένας φίλος για το γάμο του. Ένα σωρό από ακυρωμένα χαρτονομίσματα τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στο γάμο ως κομφετί.
«Θεέ μου, αυτό είναι το χρήμα που μας τα έχει κάνει όλα!» σκέφτηκε, κοιτώντας τα, όπως λέει.
Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπίτι από αυτά. Μετέτρεψε τα χαρτονομίσματα σε συμπιεσμένο χαρτί, κατασκευάζοντας μια αρκετά γερή κατασκευή, όπου κάθε κομμάτι τοίχου, το πάτωμα ή το ταβάνι, αποτελείται από… χρήμα.
Ο ίδιος μένει πλέον στο σπίτι το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για δεκάδες επισκέπτες. Ήδη πάνω από 300 άτομα έχουν επισκεφθεί το ιδιόρρυθμο οίκημα, ενώ αρκετοί έχουν ευαισθητοποιηθεί από την ιστορία του.
Απογοητευμένος, ακόμη, όπως λέει, αντιμετωπίζει προβλήματα για να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην.
ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: