Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο έγινε... κτίριο!

Τo πρώτo ελληνικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 1861 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και απεικόνιζε την κεφαλή του Ερμή, του Ταχυδρόμου των Θεών έγινε κτίριο στη Μελβούρνη το… 2013! Το έργο υλοποίησε ο ομογενής Εμμανουέλ Τζιόρτζιο με τη συνεργασία του Έλληνα αρχιτέκτονα Γιώργου Μεταξά.
 
Η ιδέα ήταν όμως της συζύγου του κ. Τζιόρτζιο, Στέλλας. Όταν το ζεύγος αγόρασε ένα παλιό ταχυδρομείο στην οδό Ντάντις του 'Αλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης και αποφάσισαν να το ανακαινίσουν και να το μετατρέψουν σε συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων η κα Τζιόρτζιο είχε την ιδέα να συνδυαστεί το ταχυδρομείο με τον Ερμή, τον Ταχυδρόμο των Θεών. Τότε η καλλιτέχνης Κέϊτ Σπένσερ μετά από έρευνες κατέφυγε στο πρώτο ελληνικό γραμματόσημο.
 
«Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και δαπανηρό. Ένας από τους λόγους είναι πως το παλιό ταχυδρομείο είναι διατηρητέο κτίριο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές» είπε ο κ. Τζιόρτζιο.
 
Μετά από τέσσερα χρόνια «διαβουλεύσεων» με τον τοπικό δήμο, δόθηκε η άδεια και δημιουργήθηκε το συγκρότημα «Ερμής» με το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο να δεσπόζει στην πρόσοψή του και να αποτελεί αξιοθέατο. Το συγκρότημα διαθέτει αρκετά διαμερίσματα με το πιο "φτηνό" γύρω στις 700.000 δολάρια.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: